Dressyr
30 april 10:30

Testade nytt tillvägagångssätt vid prisutdelning – utan häst

Till fotsI samband med helgens dressyrtävlingar i tyska Hagen hade man individuella ärevarv för de placerade ekipagen. Därefter kom ryttarna in till fots, utan häst, för att ta emot sina priser. Carl Hester, en av ryttarna vid prisutdelningen, gillar konceptet och tycker att det känns bättre – för hästens välfärd.

Testade nytt tillvägagångssätt vid prisutdelning – utan häst
Vid flera prisutdelningar är det vanligt att hästen får följa med in på arenan för att ta emot pris och fotograferas. Men denna gång fick hästarna vänta utanför banan. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. ArkivFoto: Annika Karlbom

Vid helgens internationella dressyrtävlingar i Hagen, Tyskland, valde man att testa något nytt. Det rapporterar Eurodressage.

Direkt efter klassens slut red placerade ekipage sina individuella ärevarv en och en. Därefter fick de ryttare som var placerade i topp tre komma in på arenan till fots, utan hästar, för att ta emot sina priser och blommor, skaka hand med sponsorer och stämma upp i nationalsång. Tidigare har även hästarna varit med i samband med denna ceremoni, men nu valde man att ändra på konceptet.

Arrangören hoppas att andra ska ta efter då de menar att detta kan vara ett steg i rätt riktning.

Storbritanniens Carl Hester, som var en av ryttarna som stod på podiet under helgen, håller med arrangören och tyckte att konceptet var en bra idé.

– Jag tycker att det här är rätt väg framåt. Det här är absolut bättre för hästarna och deras välfärd. Vi tar ändå in hästarna för ärevarvet, så publiken får se dem, det är bra att det inte tas bort helt och hållet. Vi är glada över det här konceptet, det känns mer avslappnat, säger Carl Hester till Eurodressage.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden