Dressyr
6 oktober 2012 18:47

Nästan full pott för Dunhill

Som brukligt möblerade testryttarnas omdömen om ordentligt i prislistan på Breeders Trophy men i det öppna championatet regerade Dunhill 1238 med nästan full pott från testryttarna. Stoet Diva följde i sin mor Dejas fotspår och tog hem Breeders Trophy i 4-årschampionatet.

Den Hollandfödde Dunhill 1238 (hingst e Oscar-Cocktail) var enligt Michael Søgaard ”en mycket komplett häst, jag vet inte vad mer jag skulle vilja ha i en häst och jag kan bara önska ryttaren lycka till” och de dubbla tiorna satt som en smäck.

Desendo kom inte långt efter även om båda testryttarna tyckte att han var lite slingrig mellan hjälperna. Potentialen var på plats och den vackra Don Romantic-sonen fick 9,5 i framtida möjligheter av båda.

Speciellt Manuel Bammel öste lovord över Diva och gav dagens näst högsta betyg med 9,5 i ridbarhet och en nia i potential. Danske Michael Søgaard var något mer moderat men helt klart förtjust i den vackra mörkbruna damen, 9 i ridbarhet och 8,5 i potential. Det innebar en klättring från sjunde till första plats i Breeders Trophy.

Svarta stoet Zonya MVG förlorade mest på testridningen då hon inte var överens med testryttarna helt igenom.

Årets testryttare höll en lägre profil och spände aldrig bågen riktigt på någon häst. De fann ändå svar på sina frågor och publiken fick se 4-åringarna på helt annorlunda sätt än med ordinarie ryttare.

Resultat

Hingstar Online

Just nu 124 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar