Avelsnyheter
16 januari 2020 14:10

Testryttarna klara för årets bruksprov

Bruksprovet 2020Tyske Philipp Hess är nyheten i kvartetten testryttare som anlitats till årets bruksprov - Dave Maarse, Jennifer Fogh Pedersen och Theo Hanzon har alla varit med förr när hingstarna ska testridas på svensk mark.

Testryttarna klara för årets bruksprov
Dave Maarse och Jennifer Fogh Pedersen vid bruksprovet 2018 - nu återvänder de som testryttare. Foto: Roland Thunholm

Men han är ingen nybörjare när det handlar om att vara testryttare, Philipp Hess har erfarenhet från hingstprov i Tyskland, Bundeschampionat och Pavo Cup-finaler. Han har även ridit upp till internationell Grand Prix dressyr. Hess får sällskap av holländske Theo Hanzon, som nu gör sitt sjätte svenska bruksprov som testryttare.

På hoppsidan återkommer Dave Maarse från Holland för femte gången, och för danska Jennifer Fogh Pedersen blir det ett sjätte besök i Sverige som testryttare.

Årets bruksprov arrangeras på Grevagården 25 februari-1 mars. På bruksprovets näst sista dag, den 29 februari, testrids hingstarna i sin specialdisciplin av två testryttare.

Läs mer om bruksprovet 2020

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden