Fälttävlan
12 juli 2020 22:23
Ridsportplus

Therese Viklund en vinnare i England

NationelltTherese Viklund och Viscera slog till och vann en nationell trestjärnig klass i sin årsdebut brittiska Barbury. "Hon älskar verkligen att gå fälttävlan," säger ryttaren om det 12-åriga stoet som numera är enögd.

Therese Viklund en vinnare i England
Therese Viklund och Viscera. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Lena Nyström

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Therese Viklund är i år, liksom förra året, baserad i England för att kunna tävla lite extra mycket.

Viscera är en clown och spexar gärna till det men för att inte ha varit ute och tävlat på så länge är vi nöjda med det. Therese Viklund.

På grund av coronapandemin har det dock inte varit några tävlingar i landet i år – förrän nu.

Det handlade om en tävling i Barbury, som egentligen skulle ha varit internationell men blev nationell på grund av de rådande omständigheterna.

Therese Viklund slog till i den trestjärniga klassen och vann på söndagen tillsammans med Viscera (sto f 2008 e Fidertanz-Wolkentanz, äg/uppf Lena Nyström).
– Tävlingen var väldigt fin. Strålande sol och efter regn i början på veckan var underlaget perfekt, säger Therese Viklund som är något av en dressyspecialist och inledde med 72,9 procent i dressyren.

– Dressyren var okej. Viscera är en clown och spexar gärna till det men för att inte ha varit ute och tävlat på så länge är vi nöjda med det, säger Therese Viklund.

Snabbast i terrängen

Viscera var sedan felfri i banhoppningen och avslutade med den snabbaste terräng rundan för dagen, sju sekunder över tiden.

Stoet fick sitt ena öga bortopererad för två år sedan.
– Men det bekommer inte henne alls och hon älskar verkligen att gå fälttävlan, säger Therese Viklund som ingår den svenska så kallade Nations Cup-truppen och har sin svenska bas i skånska Skurup.

Hon och Viscera tävlade upp till och med fyrstjärnigt internationellt förra året och har bland annat representerat Sverige i Nations Cup.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden