Fälttävlan
13 mars 2018 19:00

Therese Viklund slipar formen mot VM

SpecialträningFälttävlansryttaren Therese Viklund har åkt på privat träningsläger i Storbritannien. Nu väntar ett tight program med träning och tävling för att stärka VM-formen.

Therese Viklund slipar formen mot VM
Therese har tränat för Yogi Breisner på Attington Equestrians fiberbana. Foto: Per Viklund

Therese Viklund har åkt till Sunhill Stud i Storbritannien och har inlett ett tight träningsprogram för bland annat Yogi Breisner och svenska förbundskaptenen Fredrik Bergendorff.

Måndagen inleddes med terrängträning för Yogi, där Thereses fyra hästar gjorde sina första terrängritter för året.
– Takterna satt helt klart i och man tränade riktigt svåra trestjärniga linjer, berättar Thereses pappa Per Vilund för Ridsport.

Möjligheterna att träna fälttävlan är mycket större i Storbritannien än i Sverige. Visserligen har det regnat ordentligt så alla terrängbanor på gräs är stängda – men på Attington Equestrian utanför Oxford finns en stor terränganläggning med runt 50 hinder som är uppbyggt på fibersand.
– Något sådant kan vi inte ens drömma om i Sverige, säger Per Viklund.

Therese Viklund på Diabolique FOTO: Per Viklund
Therese Viklund på Diabolique ArkivFoto: Per Viklund

Nu väntar träning i banhoppning med Fredrik Bergendorff, och på fredag är det dags för första tävlingen. Som en uppvärmning inför Burnham Market CIC*** rider Therese vid Aldon International med tre av sina hästar.
– Båda Thereses förstahästar har redan sina VM-kval klara, så CCI*** är inte aktuellt så här tidigt på säsongen, förklarar Per.

Istället blir det start för både Diabolique (Sto f –08 e Hoftanz u Daylight e Dream of Heidelberg, uppf Wolfgang Scmitz) och Viscera (Sto f –08 e Fidertanz u Wilhelmientje e Wolkentanz, uppf Lena Nyström) i CIC*** vid Burnham Market och på Belton för att stärka formen på hästarna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden