Avelsnyheter
1 mars 2019 10:30

Tidigare bruksprovsvinnare kastrerad

Tävling på heltidDen tidigare bruksprovsvinnaren Sankt Erik II 1365 är kastrerad. Intresset för honom som hingst har inte varit tillräckligt stort, och nu blir det istället en dressyrkarriär på heltid för Sankt Erik II.

Tidigare bruksprovsvinnare kastrerad
Sankt Erik II blev bruksprovsvinnare i dressyr 2013. Nu har han kastrerats. Foto: Krister Lindh

För sex år sedan blev Sankt Erik II 1365 (SWB f-09 e Johnson-Weltmeyer uppf Forty Invest AB) bruksprovsvinnare i dressyr. Sedan dess har parallellt med avelsarbetet tävlats i dressyr – de första åren av Ida-Linn Lundholm, och sedan Sankt Erik II köptes av Lövsta Stuteri har han ridits av Caroline Darcourt. Sankt Erik II och Caroline Darcourt har bland annat deltagit vid unghäst-VM i dressyr och har placeringar i FEI Intermédiaire I med över 70 procent.

Nu meddelar Lövsta Stuteri att Sankt Erik II har kastrerats. Som anledning anges att intresset för honom som hingst inte varit stort, och att han nu kommer att få ägna sig på heltid åt sin karriär som tävlingshäst istället för att kombinera det med avelstjänst.

Redan när Sankt Erik II köptes till Lövsta klargjordes att han var köpt både som avelshingst och framtida tävlingshäst.
– Att köpa Sankt Erik II stärker vårt hingstprogram, men det handlar lika mycket om att investera i en framtida Grand Prix-stjärna, sade Tinne Vilhelmson Silfvén när Lövsta köpte hingsten.

Sankt Erik II har 54 registrerade avkommor i SWB, och 21 ston seminerades med honom förra året.

Källa: Lövsta Stuteri

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden