Dressyr
29 januari 2021 09:06

Tinne GP-tvåa med nya stjärnan

TopplaceringTinne Vilhelmson Silfvén gjorde under torsdagen tävlingsdebut med nya stjärnan Devanto på andra sidan Atlanten. En andraplats i GP-klassen blev resultatet. "Han har en så positiv inställning och vill verkligen göra rätt", säger Tinne om sin nya tävlingspartner.

Tinne GP-tvåa med nya stjärnan
Säsongen har börjat bra för Tinne Vilhelmson Silfvén. Foto: Roland Thunholm

Tinne Vilhelmson Silfvén tog över tyglarna på Devanto (HOLST val f 2009 e De Chirico-Lorentin, uppf Holger Wesselmann) så sent som i november. Under torsdagen var det både säsongsstart och tävlingsdebut för Tinne och Devanto i Wellington, vilket resulterade i att ekipaget blev GP-tvåa på 69,022 procent.
– Det var väldigt roligt. Han har en så positiv inställning och vill verkligen göra rätt. Han har egentligen inga svagheter, säger Tinne till Svenska Ridsportförbundet.

Vann gjorde hemmaryttaren Benjamin EbelingIlluster van de Kampert med 71,804 procent.
– Egentligen kändes det jättebra, men vi fick två stora fel i saxen och ettorna, säger Tinne.

– Vi känner ju inte varandra riktigt än. Jag ser verkligen fram emot att lära känna honom bättre. Nu startar vi Grand Prix Special om två dagar. Och sedan blir det nog en träningsperiod innan nästa tävling.

Devanto har tävlat upp till och med fyrstjärnig Grand Prix internationellt med tyska ryttaren Juliane Brunkhorst. Bland annat var han trea i danska Hernings Grand Prix Special i våras.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden