Dressyr
12 januari 2019 09:43

Tinne och Anton treor i küren och plockar världscuppoäng

WellingtonDet blev ytterligare en tredje plats för Tinne Wilhelmson Silfvén och Don Auriello i Florida. Laura Graves och Verdades tog hand om en övertygande seger med en ritt till ny musik.

Tinne och Anton treor i küren och plockar världscuppoäng
Tinne och Anton tog ytterligare en tredjeplats i Wellington. Foto: Susan Stickle

Under natten till lördag reds en Grand Prix kür i amerikanska Wellington, Florida, där ryttarna får tillgodoräkna sig poäng i världscupen.

Svenska Tinne Vilhelmson Silfvén är på plats i Wellington med Don Auriello ”Anton” (HANN val f-02 e Don Davidoff-White Star, uppf Joachim Poppe). I första starten blev det en tredje plats för ekipaget efter de två amerikanskorna Laura Graves och Shelly Francis (läs mer här). Det visade sig att de två hemmaryttarna inte gick att rå på även i küren.

Tinne och Don Auriello red ihop 77,710 procent i küren. Tinne berättade att hon hade en härlig känsla under kvällen.
– Han bara älskar den här atomsfären, han behöver den. Han har vant sig tävlingar nu och han verkligen älskar den atmosfär som kommer på kvällen med musiken, säger Tinne om Anton i ett pressmeddelande från arrangören.

Tredjeplatsen ger Tinne 15 världscuppoäng. Enligt reglerna får hon bara tillgodoräkna sig halva poängsumman för nästa start i den amerikanska ligan. Idag ligger Tinne på 42 poäng och behöver bättre på resultatet för att vara säker på att få starta i världscupfinalen.

190112_lauragraves_shellyfrancis_susanstickle
Hemmaryttarna gick inte att rå på. Laura Graves segrade med Verdades, Shelly Francis och Danilo kom tvåa. Foto: Susan Stickle

Laura Graves red sin kür med Verdades till helt ny musik och tog hem en överlägsen seger med 83,220 procent. Shelly Francis och Danilo red ihop 79,280 procent och tog hand om andraplatsen.

Se Laura Graves och Verdades ritt här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden