Dressyr
20 augusti 2018 18:41

Tinne väljer ”Anton” till VM

Ryttar-VMTinne Vilhelmson Silfvén har valt VM-häst. Det blir Don Auriello, ”Anton”, som åker med till Ryttar-VM i Tryon, USA i september.

Tinne väljer ”Anton” till VM
Tinne och Don Auriello hade precis gjort comeback efter en längre tids skadeuppehåll när tävlingsveterinären inte släppte igenom valacken i Falsterbo. Det var aldrig någon fara med "Antons" hälsa och nu ska han åka till VM i USA. Arkivbild: Roland Thunholm

Tinne Vilhelmson Silfvén var uttagen till det svenska dressyrlaget i dressyr med både Don Auriello och Paridon Magi. Nu berättar Svenska Ridsportförbundet på sin webbplats att det blir rutinerade OS- och VM-hästen Don Auriello (val f 2002 e Don Davidoff-White Star, uppf Joachim Poppe, äg Lövsta Stuteri) som får representera Sverige vid VM den 12-16 september.

Han har hela tiden varit mitt förstahandsval och nu börjar det närma sig så det var dags att bestämma sig. Tinne Vilhelmson Silfvén.

– Jag är så himla glad att Anton känns bra. Han har hela tiden varit mitt förstahandsval och nu börjar det närma sig så det var dags att bestämma sig, säger Tinne Vilhelmson Silfvén till Svenska Ridsportförbundet.
– Det ska bli jättekul. Det är en fantastiskt skicklig tävlingsarrangör som arrangerar tävlingarna i både Florida och New York. Att arrangera ett samlat VM är en stor utmaning men jag tror att det blir en fantastisk tävling.

Ekipaget har tidigare representerat Sverige vid två OS, ett VM och två EM. På EM i Göteborg förra året där det blev ett lagbrons för Sverige red Tinne Vilhelmson Silfvén dock Paridon Magi.

Övriga svenska VM-ekipage i dressyr är Patrik Kittel/Deja eller Well Done de La Roche CMF, Therese Nilshagen/Dante Weltino OLD och Juliette Ramel/Buriel K.H. Första reserv är Rose Mathisen/Zuidenwind 1187 och andra reserv är Antonia Ramel/Brother de Jeu.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 85 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 115 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Nu från endast 39:-