Dressyr
30 januari 2022 10:12

Tinne Vilhelmson Silfvén GPS-tvåa i Wellington

InternationelltTrots en felridning tog Tinne Vilhelmson Silfvén helgens andra andraplats under lördagen i Wellington. Segrare var återigen 60-åriga brittiskan Susan Pape och hennes SWB-godkände hingst Harmony's Eclectisch, som tidigare varit i svensk ägo.

Tinne Vilhelmson Silfvén GPS-tvåa i Wellington
Tinne Vilhelmson Silfvén och Devanto rider ärevarv i Wellington. Foto: Sara Hellner

Tinne Vilhelmson Silfvén har haft ett par fina veckor i Wellington där hon startar upp inför årets tävlingssäsong. Förra helgen blev det dubbla segrar i Grand Prix och Grand Prix Special med Devanto (HOLST val f-09 e De Chirico 3-Lorentin I, uppf Holger Wesselmann, äg Lövsta stuteri AB) och denna helgen red ekipaget in på två andraplatser i samma klasser.

I torsdags blev de tvåa i Grand Prix-klassen på 69,087 procent, efter några dyra misstag, och under lördagen blev det en silverplats i Grand Prix Special på 70,660 procent, trots en felridning.
– Jag är jättenöjd med Devanto och ritten i sig, men lite missnöjd med att jag red fel väg. Jag var helt enkelt lite för ivrig att få visa våra tvåor, säger Tinne till Svenska Ridsportförbundet.

Segrare i bägge klasserna var 60-åriga brittiskan Susan Pape och SWB-godkände hingsten Harmony’s Eclectisch (KWPN hingst f-09 e Zenon-Olivi, uppf Familjen Andeweg). I GP-klassen red ekipaget in på 73,239 procent och i GPS-klassen blev resultatet 72,341 procent.

Domarna hade dock lite svårt att skilja Tinne och Pape åt. Två av fem domare satte Tinne som vinnare, men det vägde över till brittiskans fördel efter en felridning av Tinne och Devanto.

Hingsten var ”on fire”

Harmony’s Eclectisch har tidigare ägts av AB Ericsbergs Säteri och ridits av Ida-Linn Lundholm, innan Susan Pape tog över honom när han var sju år. Ekipaget var en del av det brittiska laget som tog brons i Nations Cup i Aachen 2021.

Torsdagens Grand Prix-seger var hingstens första fyrstjärniga GP-seger och Susan Pape var lyrisk efteråt.
– Eclectisch var ”on fire” och det var en helt otrolig känsla. Han var verkligen fokuserad och framför mig, och att vinna var helt magiskt. Det var inga misstag och inga gummiben. Ibland har jag problem med bytena, men det är inte hästen, det är jag, säger Susan Pape i en intervju med Eurodressage.

Bytena var just det som ställde till det lite för Tinne Vilhelmson Silfvén och Devanto i Grand Prix-klassen.

Susan Pape var nöjd efter segern i Grand Prix Special.
– Eclectisch gav mig en väldigt god känsla, säger hon till Eurodressage.
– Jag fick lite skrämselhicka i bytena i vartannat, men det är alltid ryttaren. Han var super.

Resultat Grand Prix Special.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden