Avelsnyheter
17 juni 2021 06:20

Toppbud på strå från Donnerhall 

ToppauktionEtt unikt utrop betingade nyligen det högsta priset på en onlineauktion för föl, embryon och spermastrån. Utropet bestod av ett strån från den legendariske , numera bortgångne dressyrhingsten Donnerhall. Läs hur mycket budgivaren fick punga ut med här.

Toppbud på strå från Donnerhall 
Det var en tysk köpare som kammade hem det eftertraktade strået. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

Det var på Grand Prix Sales Online Auction för föl, embryon och spermastrån som det unika utropet med Donnerhalls sperma nyligen såldes. Strået klubbades för inte mindre än 22 000 euro, ungefär 222 000 svenska kronor till en tysk köpare. Det skriver Eurodressage.

Dyraste fölet på auktionen blev Red Knight DSV efter Vivino-For Romance, där budgivningen stannade på 20 000 euro, knappt 202 000 kronor.

Donnerhall (Donnerwetter-Markus, uppf Otto Gärtner) var inte bara känd för sina framgångar på banan, han var även en framgångsrik förvärvare inom dressyraveln. Bland annat har han lämnat en rad fina hingstar, inte minst legendariske De Niro. Donnerhall föddes 1981 och tog bland annat individuellt brons och guld i lag på VM i holländska Haag 1994. Han pensionerades från tävling 1998 och gick bort 2002.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden