Avelsnyheter
28 april 2021 09:47

Ny SWB-auktion med hoppföl

FölauktionFörra årets digitala elitauktioner blev en succé för SWB. Nu utökar avelsförbundet med ännu en auktion för hoppföl.

Ny SWB-auktion med hoppföl
När det svårt att ordna auktioner som den här har digitala varianter tagit över. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Roland Thunholm

När SWB – som så många andra – tog klivet in i den digitala auktionsvärlden 2020 slog snittpriserna  rekord på både dressyr- och hoppsidan.

Nu berättar SWB på win webbplats att auktionskalendern utökas med ytterligare en möjlighet att sälja och köpa föl. Det handlar om en renodlad auktion för hoppföl som avslutas den 20 juni.

– Vi blev positivt överraskade av hur fantastiskt bra det gick att gå online med elitauktionerna i höstas, det var så kul. Vi upplever också en stor efterfrågan på våra föl och därför kändes det självklart att arrangera fler auktionstillfällen, säger SWB:s vd Helén Uddefors på SWB:s webbplats.

Experter selekterar

SWB har anlitat hoppexpertis för selekteringen av auktionsföl genom hopplandslagens rådgivare Ann-Catrin ”Ancan” Carlsson samt hollandsbaserade svårklassryttaren Erika Lickhammer-Van Helmond.

Det handlar om ett 15-tal föl som ska väljas ut och presenteras på auktionssajten Horse24 i juni.

– Det ska bli mycket intressant att se vad vi kan hitta för spännande kombinationer i Sverige. SWB-hästen har ett mycket gott rykte ute i världen, det märker man tydligt, säger Erika Lickhammer-Van Helmonds på SWB:s webbplats.

Selekteringen till auktionen i juni kommer att ske digitalt genom att en anmälan med film och härstamningsinformation som skickas in.

Viktiga datum. SWB Showjumping Foal Auction

9 juni. Fölen presenteras på Horse24.
16 juni 9.00. Auktionen öppnar för budgivning.
20 juni 19.30. Auktionen avslutas.

Mer information

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden