Hoppning
2 november 2018 22:40

Toppform: Henrik och Mary Lou på hugget i Lyons Grand Prix

VärldscuptävlingenFredagskvällen på världscuptävlingen i Lyon avrundades med en femstjärnig Grand Prix över 1,60-hinder. Henrik von Eckerman och Toveks Mary Lou glänste med dubbelt felfritt och en tätplacering.

Toppform: Henrik och Mary Lou på hugget i Lyons Grand Prix
henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou, här fotade på VM, blev GP-femmor. Foto: FEI/Martin Dokoupil

I fredagskvällens Grand Prix i Lyon gjorde en rad stora namn upp. Henrik von Eckermann och Toveks Mary Lou är i fortsatt finfin form och var de enda svenskarna bland de 20 ekipage som gick vidare till omhoppningen. Felfritt igen, men 1,4 sekunder efter Daniel Deusser, som vann världscupen i söndags och som nu segrade med Tobago Z. Henrik och Mary Lous tid räckte till femte plats.

SWB-Bianca, uppfödd av Skattagård, var i farten igen. Tillsammans med sin VM-bronsmedaljör till ryttare, Steve Guerdat, blev hon tvåa.  Fem svenskar hoppade klassen och näst bäst av dem var Irma Karlsson som hade ett nedslag med  Chacconu.
Tidigare under dagen blev det två svenska placeringar i 1,50. Jonna Ekberg med Dolitaire Chavannaise blev då sjua och Evelina Tovek med Mill’s Sheridan blev tia.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 101 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden