Hoppning
4 juni 2019 10:01

Toppryttare nekar till anklagelserna om skattebrott

SkattTvå internationella toppryttare misstänks för skatteflykt, som nu utreds i Frankrike.

Toppryttare nekar till anklagelserna om skattebrott
Kevin Staut nekar till anklagelserna och hänvisar bland annat till två skattrevisioner som har gjorts senaste åren utan anmärkningar. Arkivbild: Roland Thunholm

Nationell media i Frankrike och internationell ridsportmedia rapporterar att tidigare världsettan och flerfaldiga mästerskapsmedaljören Kevin Staut är misstänkt för skattebrott.

Anklagelserna gäller bland annat odeklarerade inkomster vid försäljning av hästar.  Pengarna ska ha satts in på utländska konton via företag baserade i Hongkong.

Kevin Staut nekar till anklagelserna när han ger sin version till Grand Prix Replay och menar att han själv blev lurad:
”På den tiden litade jag tyvärr på en person som jag ansåg vara en mycket bra vän. För att starta en kommersiell verksamhet på de asiatiska och amerikanska marknaderna bad han mig associera mitt namn med sitt. Jag gjorde det för honom och trodde att det kanske skulle ge möjlighet att möta potentiella ägare på dessa kontinenter. Inte bara skedde det inte, jag fick heller aldrig ett öre av pengarna som sattes in på dessa konton”, säger Staut till Grand Prix Replay.

Ytterligare en fransk toppryttare, som inte vill uttala sig i media, är misstänkt för skattebrott.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden