Dressyr
14 november 2018 19:39

Rothenberger lämnar återbud till Friends: ”Vi har försökt allt”

FriendsSönke Rothenberger och Cosmo kommer inte till start i Saab Top 10 Dressage under Sweden International Horse Show.
"Vi har försökt allt vi kan för att Sönke ska få ledigt", skriver familjen i ett uttalande där de berättar att ryttaren måste vara på plats på universitetet.

Rothenberger lämnar återbud till Friends: ”Vi har försökt allt”
Det här ekipaget är snart åter i hetluften. Foto: Roland Thunholm

Sönke Rothenberger studerar i Bryssel och har slutseminarier och tentor som kräver obligatorisk närvaro. Därmed har han tvingats lämna återbud till Friends.
”Vi har försökt allt, men vi kan tyvärr inte ändra på universitetsreglerna, trots stora ansträngningar. Vi beklagar det väldigt mycket och ber om förståelse”, säger Sönkes familj i ett uttalande.

Sönke Rothenberger tippades av många kunna vara med och slåss om segern i Stockholm. Patrik Kittel jagar nu en ersättare till Rothenberger och vem det blir offentliggörs inom kort, enligt pressmeddelandet.

Familjen Rothenbergers officiella uttalande:
”Sönke Rothenberger har nu i början av november meddelat Sweden International Horse Show i Stockholm att han och Cosmo inte kan delta. För Rio gjorde Frankfurts Finansskola ett undantag för honom när han studerade i Nijmegen. Sönke studerar för närvarande i Bryssel för sina sista tre seminarier och kompletterande tentor för sin MBA.

Under Stockholmsveckan är närvaron vid universitetet obligatorisk. Vi har försökt allt vi kan för att Sönke ska få ledigt, men universitetsreglerna medgav inget undantag. Vi beklagar det väldigt mycket och ber om förståelse! Sönke är personligen väldigt ledsen över att inte kunna åka till Stockholm eftersom han har fantastiska minnen från tävlingen i Friends Arena. Vi önskar er ett underbart evenemang!”

De sju ryttarna som är klara för Saab Top 10 Dressage:
• Isabell Werth – Weihegold OLD
• Patrik Kittel – häst ej klar
• Therese Nilshagen – Dante Weltino OLD
• Dorothee Schneider – Sammy Davis Jr
• Helen Langehanenberg – Damsey FRH
• Edward Gal – Glock’s Zonik N.O.P
• Daniel Bachmann Andersen – Blue Hors Don Olymbrio

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden