Dressyr
5 oktober 2018 08:27

Världsmästare till Friends

FriendsSönke Rothenberger och Cosmo kommer till Sweden International Horse Show. Den tyska stjärnan är den första som har tackat ja till en plats i Saab Top 10.

Världsmästare till Friends
Sönke Rothenberger och Cosmo kommer till Sverige och Stockholm. Bilden är tagen i samband med EM i Göteborg förra året. Foto: Jenny Schwieler Staaf

– Jag är superglad över att komma till Stockholm och tävla i Saab Top 10. Det är en av de mest prestigefulla tävlingarna i världen och en verklig ära att få vara en del av, säger Sönke Rothenberger i ett pressmeddelande från arrangören.

– Cosmo är en av världens just nu allra bästa hästar. Det är fantastiskt att den svenska publiken får chans att se Cosmo och Rothenberger tävla i stenhård konkurrens i Friends, säger Patrik Kittel, ansvarig för inbjudningarna för tävlingen, i ett pressmeddelande.

– Det här det ekipaget som på riktigt kan ta över tronen i dressyrvärlden. Detta kan vara det tillfället de väntat på, fortsätter Patrik Kittel.

Sönke Rothenberger och Cosmo tog VM-guld i lag i Tryon, USA, nyligen samt tog ett individuellt silver på EM i Göteborg förra året.

Saab Top 10 har i år prispengar på över 2,5 miljoner kronor och rids i samband med Sweden International Horse Show i Friends Arena den 29 november-2 december 2018

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden