Dressyr
12 juli 2018 16:26

Girlpower i 5-åringarnas final

FalsterboTvå nyblivna mammor på varsitt sto toppade finalen för 5-åriga hästar. "Det var riktig girlpower," säger segraren Sofie Lexner fick en segerbonus i form av kval till Friends och Sweden International Horse Show.

Girlpower i 5-åringarnas final
Sofie Lexner och Johnsondottern Inoraline W vann 5-årsfinalen och bidrog till att Johnson vann hingstpriset i år. Foto: Pernilla Hägg

Ett maffigt fuxsto och ett litet smidigt, nästan svart, sto toppade finalen för 5-åriga dressyrhästar. Och på deras ryggar satt två tjejer som båda blev mammor för några månader sedan.
– Och mitt sto Atterupgaard Delorean har nyligen genomgått processen för embryotransfer så hon ska också bli mamma, säger danska Selina Solberg Vittinghus som kom tvåa.

Hon var lite trött i dag jämfört med kvalet och då ger hon ännu mer. Sofie Lexner om Inoraline.

Det danska ekipaget fick publiken att brista ut i dundrande applåder efter sin fina finalritt. Då satt Sofie Lexner och förberedde Inoraline W (KWPN sto f 2013 e Johnson-Amiral, uppf J.W. Greve, äg Christinelund Dressage) för sin start som var sist i programmet.
– Jag hade ingen aning om vad hon hade för poäng, jag gick bara in och försökte göra min grej, säger Sofie Lexner vann knappt före danskan.

Atterupgaard Delorean (DWB sto f 2013 e Bon Bravour-Sandro Hit, uppf/äg Atterupgaard) imponerar med sin mekanik och rörlighet, Inoraline W med sin form och balans.
– Det är det som är så roligt med dressyr, att det kan vara så olika och ändå vara vacker, säger Selina Solberg Vittinghus.

Ger hästarna beröm
Båda ryttarna kan inte nog berömma sina hästar.
– Hon gav en fantastisk känsla därinne. Hon var lite trött i dag jämfört med kvalet och då ger hon ännu mer. Hade fullt upp med att hänga med henne, säger Sofie Lexner som också kvalade till de unga hästarnas dressyr i Friends Arena.

Trean Yvonne Österholm hängde med i berömmandet av hästar. Yvonne Österholm och spänstige Ironman H (KWPN hingst f 2013 e Bordeaux-Rousseau, uppf J.A.M Hurkmans, äg UCAS AB).
– Han var så jättehärlig att rida, jag är störtförälskad i den hästen, säger Yvonne Österholm om Ironman som förutom att komma trea i Falsterbo har betäckt runt 100 ston i år.

Vila väntar
Alla tre topphästarna ska få lite välförtjänt vila efter Falsterbo. Vinnarhästen har sin hagkompis, shetlandsponnyn Milton, väntande hemma.
– De ska får mycket tid tillsammans nu, säger Sofie Lexner.

Referat från finalen

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden