Hoppning
14 januari 2020 21:29

Toppryttarna inleder utomhussäsongen i Spanien

SäsongsstartEtt OS-år som 2020 ligger fokus på att starta utomhussäsongen så tidigt som möjligt för många av världens bästa hoppryttare. När den långa vårtouren inleds idag i spanska Oliva är flera svenskar på plats - Peder Fredricsons fem hästar är några av de fyrbenta stjärnorna som nyss anlänt till värmen.

Toppryttarna inleder utomhussäsongen i Spanien
Peder Fredricson och Hansson WL, som ska göra comeback i Oliva efter ett långt uppehåll. Foto: Roland Thunholm

Alexander Zetterman, Angelica Augustsson Zanotelli och Jonna Ekberg kände på banorna redan under den allra första tävlingsdagen, i lägre klasser. Den första delen av Mediterranean Equestrian Tour, kallad MET I, pågår mellan den 14 januari och 2 februari. Totalt kommer 850 hästar och 208 ryttare att tävla i den första omgången av MET, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Peder Fredricson är en av alla toppryttare som tävlar i Oliva – under tisdagen kom hans fem hästar ner till tävlingsplatsen utanför Valencia på Spaniens östkust. På torsdag är planen att Peder ska göra årsdebut utomhus, tillsammans med Catch Me Not S, Chacco Dia, Crusader Ice, Kirlo van den Bosrand och Hansson WL, som är tillbaka efter en längre vila efter en skada.

Många svenskar på plats

Charlotte McAuley (tidigare Mordasini), som fick sitt andra barn i oktober förra året, förväntas göra comeback på tävlingsbanan. Malin Baryard-Johnsson kommer också med flera hästar, precis som några av världens bästa hoppryttare – Scott Brash, Edwina Tops-Alexander, Marlon Modolo Zanotelli, Olivier och Nicola Philippaerts, Gregory Wathelet, Lorenzo De Luca och Roger Yves Bost. 

MET II pågår mellan den 11 februari och 1 mars, MET III går 10-29 mars och sedan avslutas vårtouren med den fjärde delen 7-19 april. Totalt står över 15 miljoner kronor i prispengar på spel under månaderna i Oliva, och ryttarna kan välja på klasser från 1,10 till 1,50.

Start- och resultatlistor för MET I
Arrangörens webb

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden