Hoppning
18 oktober 2019 18:42

Peder Fredricson: ”Jag vill ge alla mina hästar chansen att lyckas”

InternationelltI helgen är det säsongspremiär för världscupen i Oslo. Peder Fredricson är på plats med tre hästar och många är nyfikna på vilken häst som ska gå vilken klass – och hur tankarna går kring de andra topphästarna i stallet på Grevlunda. "Folk vill alltid veta vilken som är nästa EM-häst, men för mig är det inte så enkelt," säger han.

Peder Fredricson: ”Jag vill ge alla mina hästar chansen att lyckas”
Peder Fredricson är på plats i Oslo för säsongspremiären av världscupen. Foto: Roland Thunholm

Hopplandslaget för 2020 presenterades i förra veckan av förbundskapten Henrik Ankarcrona och med det även aktuella mästerskapshästar.

Jag tränar alla så bra jag kan, och när hästarna är i form tävlar jag. Peder Fredricson.

Peder Fredricson har flest hästar på listan. H&M All In, H&M Christian K, Zacramento och Catch Me Not S kan alla potentiellt göra jobbet när det drar ihop sig. Samtidigt är många nyfikna på hur det ligger till med Hansson WL och de andra topphästarna på Grevlunda.

– Många frågar hur det är med den och den hästen och hur planerna ser ut, men det är inget jag gärna går ut med. Jag har hästägare att ta hänsyn till och för mig är det viktigt att ge alla hästar samma chans att lyckas. Jag tränar alla så bra jag kan, och när hästarna är i form tävlar jag, säger Peder Fredricson.

H&M All In, H&M Christian K och Crusader Ice startar i Oslo, men vilken häst som går vilken klass väntar han med att bestämma in i det sista.

”Blir snabbt diskussioner”

– Det vet jag först när jag har känt hur formen är, inget är spikat i förväg. Annars blir det snabbt diskussioner om varför den hästen inte gick den klassen – jag vill ha möjlighet att göra ändringar utan att det blir en stor grej. Om någon häst inte känns i superform och en annan känns jättebra, då får den hästen chansen i stället.

Equestrian Sport
Peder Fredricson och H&M All In på världscuptävlingarna i Oslo. Foto: Roland Thunholm
Equestrian Sport
Peder Fredricson vill ge alla sina hästar chansen, formen avgör vilka tävlingar de går. Här är han tillsammans med H&M All In i Oslo. Foto: Roland Thunholm

Klart är dock att Crusader Ice inte går världscupen på söndag. Han är ung och fortfarande mest ute för att se och lära.

Tolv deltävlingar

Efter Oslo väntar ytterligare tolv deltävlingar, med världscupfinal i Las Vegas i april 2020. Planen är bland annat att åka till nästa deltävling i Helsingfors, Lyon krockar med Jönköping Horse Show, men därefter blir det Verona i början av november.

– Men det blir inte bara världscupen, det finns även en del andra tävlingar som jag gillar. Är hästarna i form hoppar jag gärna Super Cup i Prag. Paris och Genève åker jag också gärna till. Det är grundplanen i alla fall.

Vad tänker du om OS?
– Det är nästa års största tävling och målet är att ha så många alternativ som möjligt redo. Jag kommer att tävla på och alla hästar med rätt ålder och kapacitet är aktuella. Men det är långt dit och mycket kan hända på vägen. I slutänden är jag glad om jag har någon häst som är i riktigt bra form.

Världscupklassen i Oslo rids på söndag eftermiddag.

Start- och resultatlistor, Oslo

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden