Sport
30 augusti 2014 17:44

Topptrion redo för Caen

William Fox-Pitt har återtagit ledningen i fälttävlans-VM efter lördagens terräng. Nu laddar han och övriga kvarvarande i tävlingen för söndagens avslutande banhoppning på huvudarenan i Caen.

Topptrion redo för Caen
William Fox-Pitt, Sandra Auffarth och Michael Jung toppar VM i fälttävlan efter dressyr och terräng. Nu laddar de för banhoppningen.

Inför lördagens dramatiska terräng i Haras le Pin övertog William Fox-Pitt den ledning han hade med Chilli Morning efter torsdagens dressyr. Britten levererade en runda där enda nervösa ögonblicket var på sista vattenhindret, precis som för många andra.
– Jag är glad för det min häst presterade. Det är en underbar häst. Jag trodde att han skulle prestera här och det gjorde han, säger William Fox-Pitt som gick i mål med drygt 12 straff för tiden.

Tysklands Sandra Auffarth bjöd på en terrängrunda som var som tagen ur skolboken i fint samspel med sin OS-bronsmedaljör, välhoppande Opgun Louvo. Det blev dock lite tidsfel och hon kom efter Fox-Pitt i resultatlistan. 
– Det viktigaste för mig var att laget inte skulle få några hinderfel. Jag försökte att hålla en bra rytm. Och det var roligt att jag fick så mycket stöd från publiken. Min häst är från Normandie, säger Sandra Auffarth. 

Det är tyskt även på tredje plats genom regerande världsmästaren Michael Jung. Han rider 9-åriga Fischerroccana som debuterade på fyrstjärng nivå i Luhmühlen tidigare i år. Stoet såg lite trött ut i slutet av banan.
– Det var tufft för henne men jag kände hur motiverad hon blev framför varje hinder. Jag är så glad för den hästen, säger Michael Jung. 

Dagens bästa terrängrunda stod Nya Zeelands Jonelle Prize för. Hon var felfri på hinder och hade dagens snabbaste tid med 4 straff för tiden. 

Terrängen reds i blött och tungt underlag. 
– Många ryttare har klagat men vädret kan vi inte påverka. Vi har dränerat banan och mer kan vi inte göra, säger bandesignern Pierre Michelet. 
– En del ryttare anpassade inte sin ridning till underlaget, särskilt i början av klassen.

I morgon, söndag, är det hästbesiktning klockan 7 på morgonen. Därefter ska hästarna som är kvar i tävlingen transporteras till huvudarenan i Caen för den avgörande hoppningen. Tyskland leder med två nedslag tillgodo på tvåan Storbritannien. Trea efter terrängen är Australien, 30 straff efter Storbritannien.
– Våra hästar är bra hoppare. Vi ser fram mot söndagens hoppning, säger Michael Jung. 

Läs mer om VM-terrängen och se klipp från Svtplay här och här. 

Läs William Fox-Pitts hästskötares blogg här. 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 118 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden