Hoppning
31 augusti 05:50

Torsdag på EM – det händer i dag

EM i hoppningI dag rids andra rundan i EM i hoppning. Alla ekipage och alla lag är fortfarande med, men redan nu har många halkat efter. Det gäller inte svenskarna som hade en bra dag på jobbet i går, med seger både individuellt och i topp som lag.

Torsdag på EM – det händer i dag
Jens Fredricson och Markan Cosmopolit, onsdagens segrare. Foto: Kim C Lundin

I dag klockan 13.15 är det dags för en 1,60-hoppning, där Sverige har förmånen att gå ut som sista lag efter onsdagens briljanta resultat. Detta blir andra steget i lag-EM, där medaljerna sedan delas ut i morgon, fredag.

Dessutom jagar ryttarna resultat inför den individuella finalen, och bäst utgångsläge har Jens Fredricson som står på 0 fel efter onsdagens seger. Alla deltagande ekipage kommer till start även i dag, är planen, men efter torsdagen sker en sållning. De tio bästa lagen, samt de individuella ekipage som är bland de 50 bästa, går vidare till fredagens klass.

Svenskarnas startordning är inte densamma som på onsdagen, vilket förbundskapten Henrik Ankarcrona också hintade om under gårdagen. Först ut är Petronella Andersson, som individuell startande, och därefter följer lagryttarna med ordningen Henrik von Eckermann, Wilma Hellström, Jens Fredricson och Rolf-Göran Bengtsson som allra sist ut i klassen.

Svenska ryttarnas startnummer

Nr 16 Petronella Andersson/Castres van de Begijnakker Z

Nr 54 Henrik von Eckermann/Iliana
Nr 64 Wilma Hellström/Cicci BJN
Nr 74 Jens Fredricson/Markan Cosmopolit
Nr 84 Rolf-Göran Bengtsson/Zuccero

Ridsport är på plats och uppdaterar fortlöpande.

Så går det till

Årets EM inleds med veterinärbesiktning på tisdag den 29 augusti. Onsdagen är första tävlingsdag, med en tidshoppning över 1,50-hinder. Torsdagens klass, en 1,60-hoppning, räknas som första lagomgång och fortsätter sedan med en likadan klass på fredagen, då lagmedaljerna ska fördelas.

Samtliga omgångar räknas in i den individuella tävlingen, och medan lördagen är vilodag så ställs allt på sin spets på söndagen, då en 1,60-klass väntar för de 25 bästa – nu ska en individuell Europamästare koras.

Sändningstider och länkar

13.00 SVT1/SVT Play

Start- och resultatlistor
FEI:s program för mästerskapet
Samtliga anmälda ekipage

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden