Dressyr
22 maj 2014 22:51

Totilas och Matthias segrade

78 procent, det blev segerresultatet för den svarta hingstens första start på dressyrbanan igen efter nästan två års frånvaro. Här kan du se hela ritten på två filmer! Jennie Larsson och Zircoon Spring Flower tvåa på 70 procent.

Totilas och Matthias segrade
Totilas och Matthias Alexander Rath segrade i hingstens comeback på tävlingsarenan. Camilla Hannell

Grand Prix-klassenär klar i belgiska Kappelen. Totilas och Matthias Alexander Raths gick direkt upp i ledning med sina 78,680 procent. Två domare satte över 82 procent, ingen av dem tysk, vilket talar för att fomen sitter där den ska. Ingen kunde som väntat rubba dem i startfältet som saknade högt rankade ekipage. Ritten i sig bjöd på klassiskt starka Totilas-rörelser som piaff och passage men även på missförstånd i en piruett och en miss i bytesserierna. Lite tävlingsrostiga och med en viss ojämn frambensaktion hos Totilas – det här ekipaget håller fortfarande mycket hög klass. Nu blir det start i Grand Prix special på lördag.

I tyska medier spekuleras redan om VM-deltagande trots att Matthias och Totilas missat tyska mästerskapen i Balve. Om han rider på meetinget i Perl, Gestuet Peterhof, samt i Aachen är Totilas och Matthias med och slåss om en VM-plats intygar chef d’equipe Monica Theodorescu i tyska medier.

Två svenska ryttare startade, Emelie Brolin och Jennie Larsson. Tillsammans med Zircoon spring Flower var Jennie enda ekipage över 70 procent och de tog en sensationell andra plats i klassen. Deras största placering internationellt.
– Ja, det här var otroligt stort, både vår egen preatation och att vara på samma prisutdelning som Totilas, otroligt häftigt. Zircoon har gjort allt bättre i år, han är lugnare, stadigare och har helt enkelt kommit ännu mer till sin rätt och vi visar långtifrån allt vi har än, sa en glad och mycket nöjd Jennie Larsson.

Emelie Brolin ligger på träningsläger i Holland hos Anky van Grunsven och passar på att tävla med sin Briman. Idag var de inte på rätt köl och fick ett för dem okarakteristiskt lågt resultat.
– Tyvärr var Briman väldigt spänd idag. Det var en flock duvor som flög upp mitt framför oss i första piaffen och sen fick han tungan mellan betten. Men, sånt händer och det är bara att jobba på och vidare, berättar Emelie Brolin.

Rath vann även Prix St Georges. Då satt han på Bretton Woods som fick 72,368 procent. Där var Elin Aspnäs femma med Hohenstaufen II och 67,421.

Resultat Grand Prix
Läs mer
Läs mer om de svenska framgångarna
Resultat Prix St Georges

//

Samma ritt fast filmad från motsatta sidan

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden