Fälttävlan
21 januari 14:02
Ridsportplus

Tre arrangörer vill ha EM i fälttävlan

MästerskapEfter att hoppningen och dressyren fått igenom att det blir ett EM i år, trots OS i Tokyo, ville inte fälttävlan vara utan. Nu har tiden för arrangörer att anmäla sitt intresse gått ut - enligt FEI:s Catrin Norinder står valet mellan tre tävlingsplatser.

Tre arrangörer vill ha EM i fälttävlan
Boekelo är en av de tre arrangörerna som anmält sitt intresse för EM 2021. Här ses Hanna Berg i terrängen från tävlingarna 2019. Foto: FEI/Libby Law Photography

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Svenska Catrin Norinder, ansvarig för fälttävlan hos det internationella ridsportförbundet FEI, berättar att det handlar om Boekelo i Holland (7-10 oktober), Avenches i Schweiz och Montelibretti i Italien (som båda föreslår 23-26 september).

Ansökningstiden gick ut den 15 januari, och nu ska FEI ha diskussioner med arrangörerna innan ett beslut fattas av styrelsen i början av mars.

Något fast datum för EM i fälttävlan finns inte, utan arrangörerna har själva fått föreslå tid i sina ansökningar.
– Vi hade några datum i september från början, men nu måste vi titta på de datum som arrangörerna föreslår, och sedan se vad som passar – det är så mycket som händer nu som vi måste anpassa oss till, säger Catrin Norinder.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden