Avelsnyheter, Dressyr
2 oktober 2020 09:17

Tre Breedersstjärnor uttagna till unghäst-VM i dressyr

Unghäst-VMBo Jenå och Jan-Ove Olsson har tagit ut tre nyblivna Breedersstjärnor till unghäst-VM i dressyr som äger rum i tyska Verden i december. Två av dem är från Västra Hoby Stuteri.

Tre Breedersstjärnor uttagna till unghäst-VM i dressyr
Hingsten Shizeido GJ 1378 och Madelene Engelke på bruksprovet. Foto: Roland Thunholm

Det är topphästarna i respektive årgång på Breeders i dressyr som uttagningsansvariga Bo Jenå och Jan-Ove Olsson har tagit ut till unghäst-VM i dressyr som går av stapeln i tyska Verden 9-13 december. Alla tre vann Breeders Trophy 2020 och är stationerade utomlands.

Hästarna som är klara för nominering är 5-årige Mr Grey VH (e Grey Flanell-Dalwhinnie, uppf/äg Västra Hoby Stuteri AB) som rids av Jessica Lynn Thomas, 6-årige Springbank II VH (e Skovens Rafael-De Niro, uppf Västra Hoby Stuteri AB, äg Västra Hoby Stuteri AB, Hennix Horses AB, Helgstrand Dressage) som rids av Betina Jaeger Jensen, samt 7-årige Shizeido GJ 1378 (e Sezuan-Danzas, uppf Gustaf Johansson) som rids och ägs av Madelene Engelke.

– Vi ville lämna besked gällande de hästar som vi redan nu anser klara för nominering så att de kan börja planera, säger Bo Jenå till Svenska Ridsportförbundet.

– Vi kommer fortsatt att följa upp hästarnas träning fram till datum för definitiv anmälan, fyller Jan-Ove Olsson i.

Totalt kan Sverige nominera 24 hästar fördelat på åtta hästar i varje åldersgrupp. Senast vecka 43 avgörs vilka ytterligare hästar som nomineras. Aktuella ekipage kommer bland annat visa upp sig i samband med programridningar på Flyinge och Strömsholm.

Internationella ridsportförbundet, FEI, tar emot nomineringar den 26 oktober och den definitiva anmälan ska vara gjord senast den 16 november.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden