Sportnytt
23 juni 2020 08:35

Tre nya år för Lövsta Future Challenge

FortsättningFramtidssatsningen Lövsta Future Challenge, tävlingen som är öppen för unga ryttare och hästar i dressyr och hoppning, fortsätter i ytterligare tre år.

Tre nya år för Lövsta Future Challenge
Isabella Tovek och Happiness 26 vann finalen för U25-ryttare 2019. Foto: Roland Thunholm

2011 startade Lövsta Future Challenge, tävlingskonceptet som vill satsa på unga hästar och ryttare upp till 25 år i dressyr och hoppning. Sedan starten har arrangörerna jobbat med tävlingen i treårscykler, och nu blir det ytterligare en omgång – fram till och med 2023.

– Det har varit en långsiktig och härlig resa med Lövsta Future Challenge från den allra första diskussionen och idén till resultaten i Sverige och internationellt, den stora entusiasm och de allt tydligare målen. Det är en stor glädje att fortsätta vår framtidssatsning, säger Antonia Ax:son Johnson, som står bakom tävlingen, i ett pressmeddelande.

På grund av coronapandemin är finalen av årets Lövsta Future Challenge Dressage, som brukar ridas under Sweden International Horse Show, framflyttad till februari 2021 – läs mer om det här.

I Lövstas podcast ”15 minuter…” berättar man mer om om Lövsta Future Challenge.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden