Sportnytt
10 juni 2020 10:04

Friends flyttar årets hästfest

InställtDet blir ingen hästshow på Friends arena i år. Arrangören Sweden International Horse Show meddelar att evenemanget flyttas till februari 2021. Därmed blir det dubbla upplagor av SIHS under nästa år.

Friends flyttar årets hästfest
Det dröjer tills februari innan segrare koras på Friends igen. Här är det Mikaela Gustaphson som hyllas. Foto: Roland Thunholm

Den 26-29 november skulle Sweden International Horse Show ha ägt rum på Friends Arena i Solna, och biljettförsäljningen har redan börjat. Men arrangören har redan tidigare lovat pengarna tillbaka för köpta biljetter om situationen kring  coronan skulle innebära att evenemanget inte kan genomföras.

Och nu har just det hänt.

I ett pressmeddelande meddelar arrangören att ”på grund av den rådande situationen med coronakrisen, och för att kunna genomföra evenemanget på bästa tänkbara sätt, har organisationen bakom Sweden International Horse Show fattat beslut om att flytta fram evenemanget två och en halv månad till den 18-21 februari 2021”.

– Det känns bra att redan nu besluta om att vi senarelägger vinterns upplaga av Sweden International Horse Show. Det ger oss bästa möjliga förutsättningar att planera för ett fullskaligt evenemang, där vi bjuder publik, ryttare och artister på en riktig hästfest säger Christin Ericsson, Event Director, i pressmeddelandet.

– Vi ryttare längtar oerhört mycket efter att komma igång med tävlingar på högsta internationella nivå. Till tävlingarna på Friends Arena i februari kommer ryttarna att stå i kö för att få vara med. Jag är säker på att vi kommer att få uppleva en fantastisk stämning när vi äntligen får möta den härliga svenska publiken igen, säger Malin Baryard Johnsson, sportchef för SIHS, i pressmeddelandet.

Det skulle ha blivit det 28:e året sedan premiären i Globen, och planen var att i år satsa mer på mässdelen, och ha mer programpunkter där. Men nu blir det i stället två upplagor av Sweden International Horse Show under 2021 – dels den 18-21 februari och dels traditionsenligt under första advent den 25-28 november.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden