Dressyr
10 juli 2021 20:33

Tre svenska ekipage till EM-final

MästerskapTre svenska ekipage har tagit sig hela vägen till den individuella kürfinalen på EM för unga i dressyr i spanska Oliva.

Tre svenska ekipage till EM-final
Hollands Marten Luiten toppade det individuella programmet tillsammans med Fynona och har redan en guldmedalj från unga ryttarnas lagtävling. Här firar han sin ritt tillsammans med Monique Puetz-Vegter. Foto: FEI/Lukasz Kowals

Svenska Ridsportförbundet berättar på sin webbplats att tre svenska ekipage har tagit sig till söndagens final i kür.

Det är Cecilia Bergåkra/Izack, Felicia Bermar Vistedt/Breezy A.S. och Ellen Lindén Urnes/Fairy Tale. Cecilia Bergåkra är den som lyckades bäst i det individuella programmet med 69,471 procent och en 16:e plats.

Precis som i unga ryttarnas lagtävling har det individuella programmet dominerats av Holland som har två ryttare i topp. Marten Luiten och Fynona har hållit en klass för sig och fick 79,617 procent efter ett starkt galopprogram som bland annat gav tior för halvpiruetterna och nior för bytena. Han vann med nästan 6 procent över sin lagkamrat Thalia Rockx.

Inget svensk ekipage gick vidare i EM för juniorer.
– Ovärderliga erfarenheter för våra ungdomar, då de får möta de bästa i Europa. Otroligt lärorikt inför framtiden, säger juniorernas landslagsledare Marianne Esseen Söderberg till Svenska Ridsportförbundet.

Finalen för unga ryttare börjar 11.45 i morgon, söndag.

Start- och resultatlistor

FEI TV/ClipMyHorse sänder webb-tv

 

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 88 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden