Ponny
30 april 18:22
Ridsportplus

Tredje raka för Trollhättans Sportryttare – nu väntar final

PonnyallsvenskanDet blir Strömsholm nästa för ponnylaget från Trollhättans Sportryttare, som vann tredje omgången av Ponnyallsvenskan. Därmed är de klara för finalen, liksom även tvåan i Zon Väst, Harplinge Ridklubb.

Tredje raka för Trollhättans Sportryttare – nu väntar final
Ponnylaget från Föreningen Trollhättans Sportryttare. Foto: Therese Skogsberg

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Det blev tredje raka segern för laget från Trollhättans Sportryttare, när Zon Väst avslutades med en tredje omgång. I laget ingick Hailey Reinhold/Coppenagh Calypso Czar (kat B), Ella Martinsson/NorthCandra Aramis (kat C), Alice Nyhus/Gorm (kat D) samt Leiah Cissig/Woodfield Night Light (kat C), inlånat ekipage från Billdals Ridklubb.

− Det känns jätteroligt, och det blir första gången ett ponnylag från vår klubb får rida final på Strömsholm, säger lagledaren Therese Skogsberg.

− När jag var liten hade vi ett hästlag som kom till final, men aldrig något ponnylag, och vi har inte ens haft något ponnylag i eliten förrän i fjol.

Therese Skogsberg 2 221113 Rt
Therese Skogsberg i samband med att klubben arrangerade inomhus-SM 2022. Foto: Roland Thunholm

Även i fjol var klubben nära att komma till final.
− Då var det mer otippat, men i år har det gått väldigt bra. Vi har haft totalt sju olika ryttare som deltagit i laget. De som var med i fjol har utvecklats, och dessutom har laget förstärkts med nya ekipage, säger Therese.
− Vi har fått ganska många nya licensierade ryttare till klubben de senaste åren, och jag tror och hoppas att det beror på att vi har roligt ihop och att vi arrangerar många tävlingar, säger Therese vars klubb de senaste åren har arrangerat ett antal stora tävlingar, däribland två inomhus-SM i hoppning.

Vi hade alla hemmaklubbens supportrar på vår sida

Therese Skogsberg

Vid tredje och sista omgången i Zon Väst, hos Harplinge Ridklubb, avgjordes resultatet genom en omhoppning med Hagens Ridsportförening.
− Om Hagen hade vunnit hade de fått åka till Strömsholm i stället för Harplinge, så vi hade alla hemmaklubbens supportrar på vår sida, berättar Therese.

Med en felfri omhoppning tog Trollhättan hem även den tredje omgången, och får sällskap av Harplinge Ridklubb till finalen.

Zon Väst är den första zonen att avsluta. Först om tre veckor är alla finallagen klara, så nu kan Trollhättan och Harplinge i lugn och ro slipa på formen inför finalen i lag-SM i ponnyhoppning, som äger rum på nationaldagen, 6 juni.

− Alla är nog inte så vana vid att rida på gräs, så det får vi träna på. Sedan hoppas jag att vi åker upp ett stort gäng från klubben för att heja på, säger Therese Skogsberg.

Resultat

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden