Dressyr
18 mars 06:25

Trestjärnig GP-seger för Tinne och Devanto

InternationelltDet har blivit ett par topplaceringar under årets sejour i Florida för Tinne Vilhelmson Silfvén och hennes Devanto, och även två segrar mot blygsamt motstånd. På torsdagen vann ekipaget den trestjärniga Grand Prix, även om domarna inte verkade vara helt överens om vem som lyckades bäst.

Trestjärnig GP-seger för Tinne och Devanto
Tinne Vilhelmson Silfvén red hem dagens Grand Prix med Devanto. Här ses ekipaget i Falsterbo i somras. Foto: Roland Thunholm

Devanto (HOLST val f- 09, e De Chirico 3-Lorentin I, uppf Holger Wesselmann, äg Lövsta stuteri AB) och Tinne Vilhelmson Silfvén tog en knapp seger i klassen med elva startande. 71,52 procent blev slutresultatet, där piaffen och passage var några av höjdpunkterna – en av piafferna belönades med 9,5 av en domare.

– Jag hade en fin ridkänsla idag, och det var vår bästa piaff och passage hittills. Vi hade ett fel i bytena i vartannat så där måste öva lite till, konstaterar Tinne Vilhelmson Silfvén på torsdagskvällen.

Valacken har mycket energi och blir lätt het, något som kan ställa till det.
– Det är lite svårt att behålla hans fokus på mig ibland, det är väl därför vi fortfarande får en del fel inne i programmen.

En av domarna ville se ekipaget som segrare, medan de andra fyra hade dem på plats 2-3-3-5. Men tvåan Yvonne Losos de Muniz fick ändå se sig besegrad med en halv procentenhet. Nu väntar Grand Prix Kür på lördag.

Efter denna veckas tävlingar blir det svenska teamet kvar ytterligare en vecka på andra sidan Atlanten, innan Tinne och hennes hästar återvänder hem till Sverige i slutet av månaden.

Resultat Grand Prix

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden