Sverige
12 juni 2019 09:52

Tristan Tucker till Flyinge i höst

MiljöträningAustraliensaren Tristan Tucker charmade Scandinaviumpubliken i april. Nu kommer han tillbaka till Sverige för en clinic på Flyinge i september.

Tristan Tucker till Flyinge i höst
Tristan Tucker kommer till Flyinge i september. Foto: Roland Thunholm

Tristan Tucker jobbar både med sina egna hästar och med hästar han aldrig tidigare träffat, på sin världsturné TRT World Tour. Ett av stoppen blir Flyinge, där Tristan Tucker håller en clinic lördag 14 september. Biljettsläpp till clinicen sker i morgon torsdag.

På sin hemsida berättar Tristan Tucker att han kommer att genomföra demonstrationer med sina egna hästar, liksom med hästar han aldrig träffat tidigare, och som har stark flyktinstinkt, rädsla för andra hästar, eller där det finns problem i samband med ridningen.
Med sin speciella metod arbetar Tucker för att ge hästarna starkare självkänsla och få dem att fatta bättre beslut.

Dessutom kommer Tristan Tuckers alter ego, dressyrryttaren Brett Kidding att titta förbi och ”dela sin makalösa kunskap om hur du förbereder hästen för tävling och hur du rider Grand Prix” står det på hemsidan.

När Tristan Tucker medverkade under Gothenburg Horse Show i april visade han bland annat hur hästen kan lära sig piruetter genom att gå runt svarta paraplyer i hörnen.
− Det ska inte handla om att ryttaren ska lyfta runt hästen i piruetter, utan lära hästen att själv göra det jobbet, sade Tucker, som sedan demonstrerade hur han med olika smackljud fick hästen att utföra rätt rörelse.

Han pratade också om miljöträning av dressyrhästar eller snarare att hjälpa hästen att slappna av i oroliga situationer.
− Det handlar inte om att få hästen att stå ut med olika situationer, utan att den ska lära sig kontrollera sig själv, och det är två vitt skilda saker, sade Tristan Tucker på clinicen i Göteborg.
Läs mer om Tuckers TRT-metod.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden