Ponny
5 augusti 2022 20:16
Ridsportplus

Tungt för hopplaget i ponny-EM – men två till individuell final

Ponny-EM 2022Det var många förhoppningar som gick i kras efter att första rundan ställt till det för det svenska hopplaget på ponny-EM under fredagen. Efter en bättre andra runda stod det klart att Sverige har två ekipage klara inför söndagens individuella final genom Selma Staffare och Ellen Hammarström.

Tungt för hopplaget i ponny-EM – men två till individuell final
Ellen Hammarström och Ocean Des As står klara för individuell final. (Arkivbild) Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Både förhoppningar och förväntningar inför EM var högre än den slutliga sjunde plats av tio lag som det svenska hopplaget slutade på. Trots att ryttarna lyckades samla sig efter en tuff första omgång och leverera en bättre andra runda räckte det inte hela vägen.

– Även om mycket var bra så var det en svår bana som inte skapar utrymme för misstag. Idag hade vi helt enkelt inte turen på vår sida, säger lagledaren Sofia Bengtsberg.
– För alla utom Selma var det här det första mästerskapet, det är klart det är nervöst. Det är annorlunda mot att rida vanliga nationshoppningar.

Uppladdning inför final

Med åtta fel vardera står både Ellen HammarströmOcean Des As och Selma Staffare med Munsboro Meg klara för söndagens individuella final. Trots ett besviket lag efter resultatet i laghoppningen var de snabba på att samla sig och blicka framåt.

– De har reflekterat och plockat med sig många erfarenheter. Efter laghoppningen hade vi en kort samling, det är väldigt bra sammanhållning i laget och nu ser vi till att peppa Selma och Ellen inför söndagen, säger Sofia.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 90 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden