Hoppning, Ponny
13 juli 2022 12:12
Ridsportplus

”Att träna på och hålla ponnyn fräsch är planen”

Ponny-GPVann gjorde Mikkel Fredin Nielsen och Attyrory Warrior som slog till med den enda dubbelnollan i onsdagens ponny-GP i Falsterbo. Därefter var det svenskt på finalpallen genom Rachel Törnblom och EM-aktuella Ellen Hammarström – som får sällskap av norrmannen i Strzegom i augusti. (PLUS)

”Att träna på och hålla ponnyn fräsch är planen”
Mikkel Fredin Nielsen och Attyrory Warrior är uttagna till ponny-EM i augusti. Foto: Roland Thunholm

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Kvalet till finalen i NAF Five Star Magic Pony Grand Prix reds under tisdagen och bestämde startordningen i den sedan nollställda 1,30-finalen på onsdagen. Endast tre ekipage nollade grundomgången där ett räcke i slutet på en båge orsakade problem för många.

Vann gjorde norrmannen Mikkel Fredin Nielsen och Attyrory Warrior, som tillsammans med trean Ellen Hammarström med Ocean Des As ska rida ponny-EM i polska Strzegom första veckan i augusti. Rachel Törnblom och Helga TH.O. tog hand om andraplatsen.

EM-uppladdningen är igång

Först ut i omhoppningen var Ellen Hammarström med Ocean Des As, som stod för en välriden och rytmisk runda i grunden. Dessvärre blev det ett missförstånd som slutade i gräset för Ellens del.

Det var en besviken Ellen som tog på sig hela skulden själv efter att hennes ponny fångats in på den stora gräsbanan. På vägen ut syntes hon prata med sin fina ponny innan hon gav valacken en puss på nosryggen.

Vad sa du till honom?
– Jag sa förlåt för att jag red så dåligt, säger Ellen.

Efter dagens GP-final är det träning på hemmaplan som gäller för den rutinerade EM-ponnyn som tog guld med storebrorsan Ingemar Hammarström 2018, och därefter EM-guld i lag för Irland med Tom Wachman året efter.
– Att träna på hemma och hålla ponnyn fräsch är planen, säger Ellens tränare Shane Carey.
– Det blir inga fler tävlingar nu, det är för nära. Han är 20 år så vi behöver ta extra väl hand om honom.

Rachel Törnblom-helga 1 220713 Rt
Den här gången satt allt på plats för Rachel Törnblom och Helga. Foto: Roland Thunholm
Mikkel Fredin Nilsen-attorory Warrior 3 220713 Rt
Den norska glädjen var stor. Foto: Roland Thunholm

”Idag satte vi alla sprången”

Mikkel Fredin Nielsen och Attyrory Warrior lyckades väl även på NM på Flyinge, och var glatt överraskad efter dagens seger.
– Ponnyn hoppade bättre än någonsin och jag är väldigt nöjd med den, men jag hade inte räknat med att vinna, säger Mikkel som rider sitt sista internationella ponnyår.

Rachel Törnblom hade lite stolpe ut i förra årets GP-final, men i år höll planen hela vägen.
– I år satt allting på plats. Ponnyn kändes jättefin igår och idag satte vi alla sprången, så det känns jättebra, säger Rachel som tillsammans med familjen letar efter hästgård i Skåne.

Ny tränare för Selma Staffare

Selma Staffare och Munsboro Meg är också uttagna till EM i Strzegom, men hade inte sin bästa dag i finalen. Selma ser det som en nyttig lärdom, då är misstagen redan gjorda innan EM.
– Tessie hoppade bra, det var bara jag som klantade till mig lite. Det var en ryttarmiss och nu kan det bara gå bättre, säger Selma.

Hon har nyligen börjat träna för Shane Carey och kommer att ha sin bas hos familjen Hammarström i Vellinge inför ponny-EM. Det är en omställning, men det börjar redan kännas mycket bättre i ridningen, berättar Selma.
– Jag vill gärna backa, backa, backa, men nu jobbar vi med att galoppera på och hitta distanserna framåt istället. Jag rider också med högre hand för att hela tiden ha henne på bakbenen.

Resultatlista.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden