Hoppning, Ponny
30 maj 2022 14:01
Ridsportplus

Storslam för Ellen Hammarström i Värnamo

FyrstjärnigtLandslagsledningen ville se de ponnyekipage som är intresserade av att rida nationshoppningar och internationella mästerskap i 1,35-klassen på Värnamobygdens hoppmeeting under helgen som gick. Sagt och gjort, Ellen Hammarström bestämde sig för att visa att hon och rutinerade Ocean des As vill vara med på de stora tävlingarna i år, och debuterade på höjden.

Storslam för Ellen Hammarström i Värnamo
Ellen Hammarström och Ocean des As tog hem högsta klassen i Värnamo. Foto: Privat

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

  Ocean des As (SF val f -02, e Vert et Rouge, äg Mitt Hjärta Hästsport & Hälsocenter AB) har hunnit bli 20 år, men det är inget som bekommer den rutinerade valacken med flera EM-medaljer på sin meritlista.

  Ellen Hammarström tog med sig Olle, som Ocean des As kallas, och sina två childrenhästar, Cascara RN (HOLST sto f -09, e Cancara-Colman, uppf Rika Nahnsen, äg Mitt Hjärta Hästsport) och Bibi 42 (BWP sto f -06, e Dutch Capitol-No Limit, uppf P Verberne, äg Mitt Hjärta Hästsport), till Värnamobygdens nationella tävlingar i helgen – på spel stod dels debut för Ellen på allra högsta nivå med Olle, i fyrstjärnig 1,35-klass, dels Falsterbo-kval i childrenklassen.

  – 1,35-klassen var det som var huvudfokus, eftersom landslagsledningen sagt att vi skulle starta där om vi vill rida nationshoppningar eller mästerskap i år, berättar Ellen, som vann klassen som ensam felfri på hinder och tid.

  Fyra segrar under helgen

  Nog att hon är van vid att vinna, men helgens tävlingar toppar nog karriären hittills – två segrar med Ocean des As, och varsin seger med Cascara RN och Bibi i två 1,20-klasser.
  – Jag tror aldrig jag har haft en så här pass framgångsrik helg faktiskt, det är svårslaget, konstaterar Ellen Hammarström.

  Efter vinsten i inverkansklassen med rutinerade Cascara RN, som tidigare gick upp till 1,40 med Ellens storebror Ingemar Hammarström, är ekipaget nu färdigkvalade till childrenklasserna i Falsterbo.
  – Det är första året som jag är med där på häst, jag har bara ridit ponny i Falsterbo tidigare.

  Ellen_cascara_bibi
  Ellen med sina två childrenhästar, Cascara RN och Bibi, som tidigare ridits av tre Hammarströmare – Ingemar, Klara och Selma. Foto: Privat

  Nästa uppgift för Ellen och Ocean des As blir nu nationshoppning i Hagen i mitten av juni, och sedan väntar ett beslut om det blir EM eller SM i augusti.
  – Vi får ta det som det kommer, men vi hoppas ju på EM, avslutar Ellen Hammarström.

  Resultat Värnamo

  Så arbetar Ridsport

  Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

  BESTÄLL NU

  Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
  Hingstar Online

  Just nu 98 hingstar i vår databas

  Visa alla hingstar
  Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

  Ridsport digital

  99:- i månaden