Hoppning, Ponny
7 maj 2022 15:35

Ponnylaget vann i Österrike

NationshoppningSveriges unga ryttare fortsätter att visa storform i den europeiska konkurrensen i Österrike. På fredagen vann childrenlaget Nations Cup och på lördagen var det dags för ponnylaget att klättra högst upp på pallen i nationshoppningen.

Ponnylaget vann i Österrike
Det svenska ponnylaget med lagledaren Sofia Bengtsberg. Foto: Privat

Ponnylaget ville inte vara sämre än childrenlaget som tog hem fredagens Nations Cup i österrikiska Lamprechtshausen. Med dubbelt svenskt i toppen individuellt och ytterligare en svensk på fjärde plats av 28 startande ekipage tog även ponnylaget hem Nations Cup i Österrike under lördagen.

Laget bestod av Ellen Hammarström/Ocean Des AsLoviza Ardenmark/Killegar Cloonisle Hope och Mathilda Hansson/Electra som red dubbelt felfritt i lagtävlingens två rundor medan Ophelia Jenderholt/Pat’s Choice inte riktigt hade bommarna på sin sida. Nederländerna slutade tvåa med 4 fel medan Tyskland tog hem bronsplatsen med 12 fel. Sju lag deltog. Både Sverige och Tyskland stod på 4 fel när det var dags för sista ryttaren. Sist ut för Sverige var Mathilda Hansson som säkrade lagguldet. Mathilda ingick även i det vinnande childrenlaget.

Photo-2022-05-07-14-53-33
Ellen Hammarström med Ocean Des As som storebrorsan Ingemar Hammarström red till EM-guld 2018. Foto: Privat

Resultatlistor.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden