Hoppning
1 juli 14:14

TV4 följer hopplagets väg till OS

DokumentärI augusti, när alla OS-medaljer är utdelade, släpper TV4 en dokumentär om det svenska hopplaget - världens bästa - och deras väg mot OS i Paris.

TV4 följer hopplagets väg till OS
TV4 har följt förbundskapten Henrik Ankarcrona och hans lag på vägen mot OS i Paris. Foto: TV4

Efter de enorma framgångar som det svenska hopplandslaget har haft under de senaste åren har hoppningen nått utanför vår egen ridsport-bubbla. I en ny dokumentärserie, där TV4 har följt förbundskapten Henrik Ankarcrona och hans team under året, ska tittarna få en närmare inblick i hur vägen mot OS faktiskt sett ut.

– Det här är och har länge varit världens bästa landslag. Det har varit både intressant och spännande att få komma nära alla ryttare och förbundskapten Henrik Ankarcrona, och få visa upp detaljer och sidor av det här landslaget som i många fall är helt okända för den breda publiken, säger Martin Nygren, exekutiv producent på TV4, i ett pressmeddelande.

Dokumentären, som fått namnet Över alla hinder, kommer att sändas i fyra delar. Förutom Ankarcrona porträtteras även Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson under deras förberedelser fram till OS i Paris och hur de där ska försöka försvara sitt OS-guld.

Även ryttare som Wilma Hellström, Evelina Tovek och Angelica Augustsson Zanotelli kommer att finnas med, med fokus på deras kamp att ta sig in i världens bästa landslag.

– Det har varit både speciellt och roligt att få visa upp hur både vi i landslaget och ryttarna individuellt jobbar bakom kulisserna i jakten på framgång. Det är en extremt hård konkurrens i Sveriges landslag. De senaste åren har vi haft både angenäma problem och mindre angenäma problem, som också gestaltas i dokumentären. Förhoppningsvis ger dokumentären tittarna en djupare inblick i svensk ridsport och hur vi jobbar för att nå nya framgångar både på kort och lång sikt, säger Henrik Ankarcrona.

Dokumentärserien Över alla hinder har premiär den 20 augusti, och sänds på TV4 Play och TV4.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden