Sport
21 juni 13:55

Två danskar klara för OS i Paris

InternationelltNu är det klart att Danmark skickar ett hoppekipage och ett fälttävlansekipage till OS i Paris i slutet av juli.

Två danskar klara för OS i Paris
Peter Flarup och Fascination startade sitt OS-år i skånska Gärds i våras. Foto: Kim C Lundin

Det är Danska Ridsportförbundet som berättar om OS-uttagningarna.

Det blir Andreas Schou och Napoli vh Nederassenthof (BWB val f -13 e President-Quasimodo Z, uppf Emiel Valvekens, äg Schou Absolut Horses) som representerar Danmark i hoppningens OS.

Ekipaget har inte gjort något mästerskap tidigare, men har levererat jämna resultat på femstjärniga tävlingar under året. 38-årige Andreas Schou, som driver sin verksamhet tillsammans med sin svenska fru Jannike West Schou, har ridit flera EM sedan juniortiden samt VM i Herning 2022. Detta blir hans andra OS.

48-årige Peter Flarup och Fascination (DWB val f -11 e Favorit Ask-Lando, uppf J-O Jorgensen, äg P Flarup och J Juul) är uttagna att representera Danmark i fälttävlan. Det bli ekipagets andra OS. Peter Flarup red även OS i Hongkong 2008 och har mängder med EM på sin meritlista.

Danmark har ett lag kvalat i dressyr, detta i egenskap av att vara regerande världsmästare i lag. Denna uttagning är dock inte officiell ännu.

Ryttarnas OS i Paris börjar den 26 juli med besiktning av fälttävlanshästarna.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 102 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden