Fälttävlan
13 augusti 2019 09:45

Två debutanter i EM-truppen

MästerskapFyra rutinerade mästerskapsryttare och två debutanter - det är Sveriges trupp som åker till EM i fälttävlan i tyska Luhmühlen om två veckor. På spel står, förutom medaljer, ett OS-kval.

Två debutanter i EM-truppen
Sverige har ett lagsilver att försvara från EM 2017. Foto: Strzegom International Horse Trials

– En OS-biljett är det självklara målet och det här är ett starkt lag som har alla förutsättningar att fixa det, säger förbundskapten Fredrik Bergendorff till Svenska Ridsportförbundet.

Sex ekipage, av de tolv som var nominerade, är uttagna. Vilka fyra det blir som ingår i laget bestäms på plats, och de övriga två ekipagen tävlar individuellt. Sverige har ett lagsilver att försvara från EM i polska Strzegom för två år sedan, då ingick tre av de nu uttagna ryttarna i laget – Niklas Lindbäck, Ludwig Svennerstål och Louise Romeike, och Malin Josefsson red individuellt. 23-åriga Ebba Adnervik och 40-åriga Philippa Magnusson är EM-debutanter på seniornivå.
-Fokus i uttagningen har legat på stabila resultat och säkra terränghästar som kommer i mål, säger Fredrik Bergendorff.

OS-platser på spel

Det finns två OS-platser att rida om i Luhmühlen, lag som redan kvalificerat sig räknas bort – som Storbritannien, Irland, Frankrike och Tyskland. Sverige konkurrerar med bland andra Italien, Belgien, Schweiz och Nederländerna om de två platserna.

Uttagna svenska ekipage

Ebba Adnervik/Chippieh
Malin Josefsson/Golden Midnight
Niklas Lindbäck/Focus Filiocus
Philippa Magnusson/Cesar
Louise Romeike/Waikiki
Ludwig Svennerstål/El Kazir SP

EM i Luhmühlen inleds med veterinärbesiktning onsdag den 28 augusti och dressyr 29-30 augusti, fortsätter med terrängritten den 31 augusti och avslutas med banhoppning den 1 september. SVT sänder terrängen och banhoppningen.

Arrangörens hemsida

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden