Hästliv
23 augusti 2018 09:06

Två hästtidningar försvinner

MedierHästtidningsmarknaden tappar två titlar när både svenska Equipage och norska Equilife slutar att göra tryckta tidningar. ”Det här var verkligen ett jättetufft beslut att fatta”, berättar Equipages vd och chefredaktör Camilla Ramfelt McCarthy.

Två hästtidningar försvinner
Två titlar som försvinner från tidningsmarknaden - svenska Equipage och norska Equilife.

Camilla Ramfelt McCarthy grundade varumärket 2004 och det har kommit 99 utgåvor av magasinet. Men det blev inget 100-jubileum.

Att man väljer att lägga ner beror främst på minskade annonsintäkter. Då hjälper det inte att antalet prenumeranter har ökat, den ekonomiska verkligheten blev för svår.

– Vi har tack och lov hittills klarat oss från att gå med förlust – och det vill jag inte ändra på, förklarar Camilla Ramfelt McCarthy.

Prenumeranter får Ridsport i stället

Camilla berättar också att prenumeranter på Equipage kommer att erbjudas Ridsport i stället.

– Tidningen Ridsport har alltid arbetat och uppträtt schysst, ädelt, kunnigt och professionellt på alla plan. Och så är det den bästa hästtidningen på marknaden nu – när Equipage inte längre finns kvar alltså, ler Camilla Ramfelt McCarthy.

Här kan du läsa mer om nedläggningen av Equipage.

Equipages redaktion har dock bestämt sig för att låta webbsidan Equipage leva vidare med fortsatt redaktionellt innehåll.

Equilife blir nättidning

Även det norska hästmagasinet Equilife slutar att komma ut som papperstidning. Däremot lever tidningen kvar på nätet och ambitionen är att fortsätta med bland annat porträtt av både hästar och hästfolk på samma sätt som i den tryckta utgåvan.

Här hittar du Equilife.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

Vi ökar!Det firar vi med endast 15:- för första månaden