Hoppning
4 juni 2018 09:11

Två nationer klara för Nations Cup-finalen i Barcelona

FEI Nations CupDubbla Nations Cup hoppades under söndagen och två nationer är klara för världsfinalen, som traditionsenligt hoppas i Barcelona under tidig höst.

Två nationer klara för Nations Cup-finalen i Barcelona
Frankrikes lag Mathieu Billot/Shiva, Alexandra Francart/ Volnay, Chef D'equipe Phillipe Guerdat, Nicolas Delmotte/Ilex Vp och Robert Olivier/ Eros vann i St Gallen. Samma dag blev USA och Kanada finalklara i sin liga. Foto: FEI/Gustavo Lorenzo

I ligan med namnet ”North and Central America & Caribbean” hoppades den sista Nations Cup-omgången i Kanada. Gästande Irlands lag tog segern i omgången, men de tillhör den europeiska ligan och fick således inga poäng. Det fick däremot Kanada och USA, som slutade etta och tvåa i sin liga och är klara för världsfinalen i Barcelona första helgen i oktober.

Frankrike toppade i Europa

Europas division 1 körde samtidigt sin tredje omgång i St Gallen i Schweiz. Frankrike la beslag på segern medan värdnationen, vars ekipage Steve Guerdat och SWB-stoet Bianca briljerade med dubbla nollor, kom tvåa.

Schweiz leder ligan just nu, före Tyskland och Spanien.

Sverige delar sistaplatsen i tabellen med Italien. Det beror främst på att Sverige och Italien bara har hoppat en av sina fem omgångar där de får plocka poäng och därmed har fyra chanser kvar att samla poäng och svinga sig uppåt i tabellen.

Ställning just nu

Kort om

Nations Cup i hoppning

  • Under 2018 hoppar Sverige i division 1, som är den högsta Nations Cup-serien.
  • Antalet lag i europeiska division I har utökats från åtta till tio: Sverige, Nederländerna, Frankrike, Tyskland, Irland, Italien, Spanien, Schweiz samt förra årets division 2-toppar Belgien och Storbritannien.
  • Lagen i Europas division 1 får hoppa fem tävlingar var och poäng från samtliga fem räknas in i tabellen.
  • Sveriges tävlingar: Samorin 26-29 april, Sopot 14-17 juni, Rotterdam 21-24 juni, Falsterbo 12-15 juli och Hickstead 26-29 juli.
  • De flesta omgångarna 2018 går på söndagar och så även i Falsterbo där Nations Cup har bytt plats med Falsterbo Grand Prix.
  • Serien avslutas med världsfinalen i Barcelona första helgen i oktober där slutsegern står på spel.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

99:- i månaden