Dressyr
31 maj 2023 08:20

Två ryttare kliver upp i dressyrens A-trupp

På väg uppEfter starka resultat i vårens internationella starter har dressyrens förbundskapten Bo Jenå lyft upp Malin Wahlkamp Nilsson och Caroline Darcourt i A-truppen.

Två ryttare kliver upp i dressyrens A-trupp
Malin Wahlkamp Nilsson har fått lön för mödan. Foto: Roland Thunholm

Efter fina prestationer i vår har Malin Wahlkamp Nilsson och Caroline Darcourt befordrats från B-truppen till A-truppen i dressyr. Det meddelar Svenska Ridsportförbundet.

Som beridare hos Patrik Kittel sedan många år har Malin Wahlkamp Nilsson visat att hon kan rida alla typer av hästar. Under våren har hon särskilt visat framfötterna med Bergsjöholms Valbonne, med vilken hon plockade placeringar i samband med Compiègnes Nations Cup i maj. 
– Malin har väldigt mycket rutin med känsliga hästar. Valbonne har utvecklats väl under henne, det är en lätt och känslig häst med fint uttryck som dessutom är SWB som vi är extra glada för att den är på väg mot toppen, säger förbundskaptenen Bo Jenå till Svenska Ridsportförbundet.

Laddat upp i Wellington

Caroline Darcourt har å sin sida gjort en fin vintersäsong i Wellington och visade även på goda resultat i GP Special med Lord Django i Compiègne.
– Carro är en stilryttare som är väldigt elegant till häst, hon rider mjukt och säkert och domarna gillar hennes harmoni. Hästen gör jättefina byten och går i väldigt stadig form, det ser bra ut för dem, säger Bo Jenå.

– Django har hon ridit ett tag och sista tiden har det verkligen lossnat. Träningen ser väldigt bra ut och vi hoppas på ett fint SM.

Carro_lord-django--emma-stephensjpg
Caroline Darcourt och Lord Django. Foto: Wellington International/Emma Stephens

NM väntar runt hörnet

Närmast väntar alltså ett spännande SM för de svenska dressyryttarna. Därefter kommer Bo Jenå och landslagsledningen att ta ut vilka ryttare som får åka till Nordiska mästerskapen i norska Drammen.
– Det är en fantastisk tävling med internationell inramning så det ska bli kul att se ryttarna där, säger Bo Jenå.

Uppflyttningen till A-truppen betyder att ryttarna är ett steg närmare spetstruppen, det vill säga ryttarna som i första hand är aktuella för mästerskap och de allra viktigaste tävlingarna.

I A-truppen ingår även Tinne Vilhelmson Silfvén, Natalie Oldfors och Johanna Due-Boje.

Landslag i dressyr 2023

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 98 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden