Dressyr
23 juli 2017 11:30

Två segrar för Quarton i Aachen

BT-vinnaren och unghäst-VM-finalisten Quarton har med sin nya ryttare Anna Kasprzak haft fina framgångar i Aachen. Två starter har resulterat i lika många segrar.

Två segrar för Quarton i Aachen
Uppfödaren Per-Arne Persson och ryttaren Yvonne Österholm med Quarton efter fjolårets Breeders Trophy-seger.

I maj rapporterade Ridsport om att SWB-valacken Quarton (SWB, val, f 2009, e Quarterback-Don Schufro, uppf Per-Arne Persson) var såld till danska OS-ryttaren Anna Kasprzak (läs mer här). 8-åriga Quarton har sedan tidigare fina meriter som Breeders Trophy-vinnare och finalist vid unghäst-VM riden av Yvonne Å–sterholm.

Anna Kasprzak och Quarton har nu börjat visa sig på tävlingar med mycket gott resultat. I Aachen segrade Anna och Quarton under onsdagen i Prix St. Georges med 72,237 procent, och i lördagens Intermédiaire I blev det utterligare en seger för duon med 74 procent. 

”Denna är speciell, så känslosamt att höra danska nationalsången i dressyrarenan i Aachen. Tack Quarton!”, skriver skriver Anna på sociala medier. 

Läser du i vår app och kan inte se inlägget ovan? Klicka här.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden