Dressyr
28 oktober 2022 06:25

Två svenska ryttare jagar världscuppoäng

VärldscupenIdag avgörs den andra deltävlingen i dressyrens världscup i franska Lyon. Patrik Kittel och Antonia Ramel finns med i jakten på nya färska poäng - här hittar du allt du behöver veta för att följa tävlingen.

Två svenska ryttare jagar världscuppoäng
Patrik Kittel var trea med Touchdown i torsdagens Grand Prix. Foto: PSV J. Morel

Det är dubbla världscuptävlingar i Lyon denna vecka, där dressyren är först ut. I torsdagens inledande Grand Prix gjorde världsettan Jessica von Bredow-Werndl comeback efter mammaledigheten och tog en överlägsen seger med sin ständiga partner TSF Dalera BB.

Patrik Kittel och Antonia Ramel är på plats för att försvara de svenska färgerna. För Kittel och Touchdown räckte poängen i Grand Prix hela vägen till pallen, då ekipaget slutade trea bakom syskonen Werndl. Antonia Ramel lotsade Curiosity till sjundeplatsen.

Den avgörande küren startar klockan 16.10 fredag eftermiddag – svenska starttider att hålla koll på är 16.50, då Antonia Ramel rider, och 18.25 när Patrik Kittel avslutar klassen. ClipMyHorse/FEI-TV sänder klassen online.

Startlista världscupküren

Start- och resultatlistor
Livesändning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden