Hoppning
21 december 2019 14:00

Två svenskar till start i dagens världscup på Olympia

Åttonde omgångenDet blir Fredrik Jönsson och Henrik von Eckermann som försvarar de svenska färgerna när den åttonde omgången av världscupen i hoppning avgörs på Olympia i London i eftermiddag.

Två svenskar till start i dagens världscup på Olympia
Fredrik Jönsson och Cold Play startar i världscupen på lördagseftermiddagen. Foto: Roland Thunholm

För Fredrik Jönsson blir det debut i världscupsammanhang denna säsong. Han får därmed starta ganska tidigt i klassen, som nummer 13, med Cold Play.
Fredrik har laddat med bland annat en åttondeplats i torsdagens huvudklass, en 1,55-hoppning.

Den andra svensken i startfältet är Henrik von Eckermann som rider Best Boy och startar som nummer 33, med bara fem ekipage efter sig.

Tabellettan i den västeruropeiska ligan, Pieter Devos från Belgien som har ridit ihop 55 poäng hittills, kommer inte till start, men det gör tvåan, Steve Guerdat, Schwiez, som startar med Alamo och är näst sist ut.

Bästa svensk inför den åttonde omgången är Peder Fredricson med 28 poäng. Han finns inte med i London. Men det är ett gediget startfält ändå, med bland andra Pius Schwizer, Schweiz, Darragh Kenny från Irland, Christian Ahlmann och Marcus Ehning från Tyskland, samt Luciana Diniz från Portugal och Laura Kraut, USA.

Även fjolårsvinnaren av världscupomgången på Olympia, William Whitaker, finns bland de 38 startande.

Ridsport lotsar dig igenom omgången, som startar kl 15.30
Du kan också se den i Svt.

Start och resultatlistor

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 120 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

69:- i månaden