Avelsnyheter, Nyheter
9 februari 2022 06:20

Tvåfaldig UVM-segrare skadad

OlyckaHan har två segrar i UVM i dressyr och är en eftertraktad avelshingst, men de som planerat betäcka med hingsten i år kan få tänka om, efter att han halkat och skadat sig.

Tvåfaldig UVM-segrare skadad
D'Avie ägdes tidigare av bland annat Andreas Helgstrand, och ägs nu av Thomas och Lisa Müller. Foto: Helgstrand Dressage

Det handlar om hannoveranerhingsten D’Avie som med Severo Jurado Lopez som ryttare tog guld i unghäst-VM i dressyr 2018 and 2019, och Eurodressage var först att berätta om händelsen.

I höstas debuterade D’Avie Grand Prix med sin nuvarande ryttare och ägare Lisa Müller, och nu har hans betäckningssäsong fått ett ordentligt bakslag. Det kommer att dröja ett par månader innan han kan leverera sperma, skriver Lisa Müller på Facebook.

Orsaken är att hingsten halkade i samband med ett test på bocken inför avelssäsongen. Han föll på sidan men klarade sig utan allvarliga skador. Dock skadades en hov, och skadan kräver att han vilar under en period så att skadan kan läka ut.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden