Prylspaning
25 juli 2022 12:10
Ridsportplus

Tvåla in hästen

Ridsport testarFlytande schampon är ibland allt annat än dryga. Kan en hästtvål göra jobbet i stället? Ridsport har testat.

Tvåla in hästen
Ridsport testar hästschampo i hårdtvålsformat. Foto: Sandra Nordin Johansson

Hej, den här artikeln tillhör Ridsport Plus - vårt låsta material.

För att snabbt läsa vidare har du två möjligheter:

Redan prenumerant?

Prenumerera på Ridsport

Tillhör du gruppen av hästägare som köper dyrare schampo till hästen än till dig själv? Du är inte ensam. Hur mycket schampo du gör av med beror ofta på hästens färg (skimmel?) och hur drygt schampot är.

Virtue soap company har därför kommit med ett hästschampo i hårdtvålsformat. Schampotvålen, som får plats i handen, ligger i ett plastnät med snöre som du kan fästa runt din handled. Tanken med nätet är att du kan använda det när du gnuggar in schampot i hästens päls.

Finns tre varianter

Hårdschampot är gjort av vegetabiliska ingredienser och finns i tre varianter: citronella lavender, chamomile oatmeal och en linimentvariant: lather-up liniment.

Schampot används med fördel med ljummet eller varmt vatten. Det räcker med att blöta hästen, sen är det bara använda dig av hårdschampot och gnugga på, precis som vanligt.

Om du vill ha en salongslöddrig häst under tvätten är detta schampo kanske inget för dig. Det löddrar inte massivt så det blir inte direkt något bubbelbad. Men det blir rent och det är drygt. Efter första tvätten syns det knappt att schampotvålen är använd. Samma sak efter andra tvätten.

Drygt alternativ

Hur länge hårdtvålen räcker beror på hur mycket du tvättar, men den är helt klart ett drygt alternativ till det flytande schampot.

Extra plus för att hästens päls är jättemjuk och len efter att hästen torkat. Faktiskt lite mjukare och lenare än hästen blir av många andra schampon som undertecknad provat.

Hiss eller diss?

Tummenupp
Hiss

Redaktionens omdöme: Hiss. Veganvänligt, naturligt och drygt schampo som gör hästen ren och pälsen mjuk som bomull. Kanske något dyrare än andra schampon men räcker länge. En hiss.

Fakta

Hästschampo i hårdtvålsformat

  • Vad? Hårdschampo.
  • Funktion? Ett schampo i hårdtvålform.
  • Pris? 27,95 $ eller cirka 280 kronor.

Denna artikel publicerades första gången i Ridsport nummer 9/2022.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden