Hoppning
14 juli 2019 20:07

Tyskt och irländskt i EM-topp

EM för ungaÅrets EM i hoppning för de unga ryttarna är över, och de svenska framgångarna var lätträknade. De svenska junior- och ungdomslagen var långt från medalj och endast ett ungdomsekipage tog sig till final.

Tyskt och irländskt i EM-topp
Mikaela Gustaphson och Inar C var enda svenska ekipage som tog sig till EM-final. Där valde hon dock att bryta efter första finalrundan. Foto: www.eventingphoto.com

För Childrens-ryttarna var årets insats i EM mer än godkänd med en slutlig sjundeplats i lag efter medaljkänning inför avslutningen och en individuell femteplats med häng på medalj av Cornelia Wallenborg och Manick (Läs mer om det här).

Men för de lite äldre ryttarna var det tuffa dagar i nederländska Zuidwolde. Ungdomslaget slutade 12:a av 14 lag och juniorerna kom på 18:e plats av 21 lag.

Ett ekipage till final

Individuellt höll det inte hela vägen till final för någon av juniorerna, även om fjolårsfinalisten Janelle Larsson var nära. I ungdomsklassen gjorde Mikaela Gustaphson bra insatser i de båda laghoppningsomgångarna med 4+1 fel och tog sig precis vidare till final som nummer 29 av 30 deltagare.

Däremot gick det inte lika bra över dagens svåra finalbana som var en väl tilltagen 1.50-hoppning designad av meriterade Louis Konickx. Fyra nedslag gjorde att Mikaela valde att inte starta i den andra omgången av finalen.

Guld till Tyskland och Irland

Guldet gick till tyska Philipp Schulze Topphoff och Concordess Nrw (sto f-10 e Congress-Acobat) som höll nollan genom hela mästerskapet. Det blev spanskt på andra plats genom Paloma Barcelo och bronset gick till hemmaryttaren Lars Kersten.

Juniorernas EM vanns av irländska Kate Derwin och Ahg Whiterock Cruise Down (val f-09 e Cruisings Mickey Finn-Touchdown). Även här blev det spanskt på silverplats genom Maya De La Joya Fernandez-Longoria och brons till Thibeau Spitz från Belgien.

Alla resultat från ungdomarnas hopp-EM hittar du här

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden