Hoppning
13 juli 2019 18:22

Nära EM-medalj för Cornelia Wallenborg

EM för ungaDet var så nära en omhoppning om medalj, men till slut blev det en delad femteplats för Cornelia Wallenborg och Manick i EM-finalen för Childrens. "Jag tappade lite fokus i början av sista rundan så just nu är jag lite sur", säger Cornelia direkt efter ritten.

Nära EM-medalj för Cornelia Wallenborg
Cornelia Wallenborg och Manick var ytterst nära en omhoppning om medaljerna vid EM för Childrensryttare. Ett nedslag i sista omgången gav dock en femteplats i stället. Foto: www.eventingphoto.com

Cornelia Wallenborg och Manick (SWB, val f-07 e Manhattan-Contendro, äg. Stall Wallenborg) har gjort i det närmaste perfekta rundor EM igenom i Nederländska Zuidwolde. De var ett av tio ekipage som gick in i finaldagen helt utan fel.

Efter första rundan var de bara sex felfria kvar – och Cornelia var en av dem.

– Det här är mitt första EM och det har varit helt fantastiskt. Det har varit jätteroligt och spännande och jag tycker att jag har lyckats hålla min plan hela vägen, utom i början av sista rundan, konstaterar Cornelia.

Lite besviken – men nöjd ändå

För Manick blev lite väl hetsig av applåderna från ryttaren innan och Cornelia fick inte samma fina flyt på de fem första hindrena som hon hade haft i alla andra rundor. Därför blev det också ett nedslag på hinder fem.

– Det är klart det finns en viss besvikelse över att vara så nära. Vi hade pratat hela tiden om att hålla fokus och planera för minst fem, till och med sex rundor för att vara med och rida om medalj. Och så var det så nära – men efter nedslaget samlade hon ihop sig igen och har verkligen gjort det perfekt hela vägen, berättar Niklas Jonsson, som tränar Cornelia och som tidigare ridit Manick.

Stolt tränare på plats

Niklas har varit på plats hela veckan för att stötta sin elev.

– Det känns jättebra att ha haft Niklas med sig, som känner hästen och som kan det här, menar Cornelia.

Och även om den där medaljomhoppningen förbyttes till en delad femteplats efter nedslaget kan Niklas inte vara annat än nöjd.

– Jag är otroligt stolt. Hon har gjort det fantastiskt bra, berömmer Niklas.

Även Nellie Danielsson och Conny (sto f-03 e Contendro-Gardeoffizier, äg. Dan Westergren) tog sig till final. Ekipaget fick åtta fel i första rundan och sex fel i den andra, vilket gav en 27:e plats totalt.

Här hittar ni alla resultat från ungdomarnas EM i hoppning

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 100 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 122 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

59:- i månaden