Hoppning
8 april 2019 06:30

Seger för Cornelia Wallenborg och Manick i 1,30-debuten

ArezzoFör drygt två månader sedan tog 14-åriga Cornelia Wallenborg över SM-vinnaren Manick av Niklas Jonsson. Nu har ekipaget gjort sin första internationella tävling, och det blev dubbla 1,30-segrar direkt i debuten.

Seger för Cornelia Wallenborg och Manick i 1,30-debuten
Niklas Jonsson har haft många framgångar med familjeuppfödningen Manick. Nu har han sålt hästen till eleven Cornelia Wallenborg, som tog hem dubbla segrar i den internationella 1,30-debuten. Foto: Roland Thunholm/Privat

I slutet av januari berättade Ridsport om att Niklas Jonsson sålt familjens uppfödning Manick (SWB val f-07 e Manhattan-Contendro I, uppf Vibeke Jonsson), som han haft många stora framgångar med, bland framgångarna finns lagguldet för Strömsholms RSF 2016. Ny pilot på ryggen av Manick är Cornelia Wallenborg, 14 år i år och en av Niklas elever (läs artikeln här).

Cornelia och Manick debuterade på tävlingsbanan i mitten av februari med fina felfria rundor i Heby. En andraplacering i 1,20 blev placeringen som togs vid den tävlingen. Under den gångna veckan har Cornelia och Manick nu gjort ytterligare två debuter – både internationellt och i 1,30. Cornelia har tävlat vid Toscana Tour i italienska Arezzo, och därifrån tar hon med sig en lång rad fina placeringar.

Felfria rundor i 1,30

I den inledande Children Tour fick Cornelia in en fullträff i 1,10. När det blev dags för Junior Tour började Cornelia och Manick med en andraplats i 1,20 för att sedan sätta två fullträffar i 1,30 – seger i både lördagens och söndagens klasser med idel felfria rundor.
– Det har varit två lärorika veckor med alla hästar och att få debutera i 1,30 med Manick och dessutom få vinna var höjdpunkten. Nu känner jag mig redo för utomhus säsongen, berättar Cornelia för Ridsport.

Cornelia har även haft ponnyframgångar i Arezzo. Med Kadir Van Orchid’s blev det flera fina rundor med bland annat en seger i 1,10.

Resultat Toscana Tour

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 99 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 95 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar

Ridsport digital

79:- i månaden