Sverige
13 januari 2023 12:43

Ulf Brömster får internationellt uppdrag

InternationelltUlf Brömster går från ordförandeskapet i Svenska Ridsportförbundet till internationellt uppdrag inom ridsporten.

Ulf Brömster får internationellt uppdrag
Ulf Brömster ska peka ut vägen för europeiska ridsportförbundets hållbarhetsarbete. Foto: Roland Thunholm

Det är det europeiska ridsportförbundet, European Equestrian Federation, EEF, som berättar om sin rekrytering av Ulf Brömster.

På EEF:s webbplats står det att Ulf Brömster tar över ledarskapet när det gäller EEF:s arbete med hållbarhet när han blir ordförande i EEF:s arbetsgrupp för hållbarhet. Detta då nuvarande ordförande lämnar sitt uppdrag.

– Det är ett stort nöje att ta denna roll inom EEF för att säkra att hållbarhet är i fokus hos alla nationella förbund. Vi har mycket grundarbete på plats i Sverige och jag ska föra fram min kunskap och erfarenhet från det för att hjälpa EEF framåt, säger Ulf Brömster i pressmeddelandet.

EEF har sedan tidigare bland annat tagit fram en uppförandekod när det gäller hållbarhet och håller nu på med en studie som ska kartlägga utsläpp som kan knytas till tävlingshästar på toppnivå.

Ulf Brömster har varit ordförande för Svenska Ridsportförbundet sedan 2015, detta efter att ha suttit i styrelsen i några år. Han har tidigare aviserat att han lämnar detta uppdrag i samband med årsstämman i vår.

Hela pressmeddelandet.

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 84 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden