Hoppning
2 maj 15:42

Ung EM-ryttare varnas av FEI

Disciplinär åtgärdLiechtensteins Jennifer Hochstadter har fått en formell varning av FEI med hänvisning till de allmänna tävlingsreglerna och paragrafen som gäller "abuse of horses".

Ung EM-ryttare varnas av FEI
"Abuse of horses" är närmast att likna vid djurplågeri. Foto: Istock

Det unga stjärnskottet Jennifer Hochstadter har tilldelats en formell varning och böter på 500 schweiziska franc, drygt 5 000 svenska kronor, av det internationella ridsportförbundet FEI. Anledningen är att hon har brutit mot FEI:s allmänna tävlingsreglemente och paragrafen som gäller ”abuse of horses”. Händelsen ska ha inträffat i samband med de fyrstjärniga tävlingarna i spanska Vejer de la Frontera.

Jennifer Hochstadter rider för Liechtenstein och tränar för Marcel Delestre, tidigare landslagstränare för de franska ungdomsryttarna och därefter ledare för landslagen i Colombia och Marocko. Marcel är även far till världsnian Simon Delestre.

19-åriga Hochstadter tog en åttondeplats vid YREM i fjol och rider bland annat Simon Delestres tidigare topphäst Tinka’s Hero Z. Hon blev nyligen tvåa i en trestjärnig 1,55-klass med hästen Golden Lady, som Marockos Ali Al Ahrach red vid OS i Tokyo. Hochstadter rankas bland de 100 bästa U25-ryttarna i världen.

Tidigare i år varnades tidigare världsettan, numera världstrean, Martin Fuchs av samma anledning. Fuchs fick även böta 20 000 schweiziska franc.

FEI General Regulations

Så arbetar Ridsport

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Ridsport är oberoende och fristående i förhållande till ekonomiska, privata, politiska och andra intressen.

BESTÄLL NU

Köp Ridsport Komplett från 123 kr i månaden
Hingstar Online

Just nu 93 hingstar i vår databas

Visa alla hingstar
Tipsa Ridsport Besök vår tipssida - du kan vara helt anonym

Ridsport digital

99:- i månaden